Можна їсти губами: запечена кукурудза в духовці

23 серпня 2022, 11:03
Читать новость на русском

Сезон молодої кукурудзи в розпалі й неодмінно потрібно спробувати її запеченою з ароматним маринадом.

Запечена в духовці кукурудза – ідеальна закуска до будь-якого столу. Вона не тільки корисна, а ще й соковита та надзвичайно смачна. 

Читайте також Піца-роли: ідеальний перекус в школу

Щоб підкреслити її смак ми радимо використати маринад з вершкового масла та улюблених спецій. У фользі кукурудза приготується у своєму соку та стане надзвичайною.

Рецепт кукурудзи в духовці

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 5 – 6
Інгредієнти:
 – 5 – 6 качанів молодої кукурудзи;
 – 100 грамів м'якого вершкового масла;
 – 1 чайна ложка меленої паприки;
 – 1 чайна ложка сухого часнику;
 – ¼ чайної ложки ніжного карі;
 – фольга.

Приготування:

  • Зріжте з качанів кукурудзи кінці, розріжте її навпіл. Обов'язково зніміть волосся та листки, якщо такі є на качані.
  • У окремій мисці змішайте м'яке вершкове масло всі вище перелічені спеції та ретельно перемішайте до однорідної маси. Отриманим маринадом рясно змастіть качани кукурудзи (можна використовувати пензлик).

  • Викладіть їх кожен окрему у шар фольги для запікання та щільно загорніть.
  • Запікайте все при 180 градусах 40 хвилин або при 200 градусах – 30 хвилин.
  • Спеції можна давати на власний смак, або можна взагалі без них. Сіль при подачі по бажанню.

Смачного!