Перш ніж вирушати на ринок за свіжою рибою, потрібно добре знати кілька простих правил її вибору. Скумбрія обов'язково повинна бути свіжою, жирною та з характерним приємним запахом.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

На ній не повинно бути жодних жовтих плям, особливо пошкоджень. Також переконайтеся, що вдома є кухонна сіль, не йодована.

Рецепт домашньої засоленої скумбрії

  • Час: 12 годин

Приготування:

  • Спочатку розбираємо рибу, гарненько видаляємо нутрощі, промиваємо всередині. Відрізаємо голову, хвіст, відокремлюємо хребет гострим ножем.
  • Нарізаємо філе порційними шматочками.
  • Для приготування розсолу в окріп додаємо сіль, цукор, спеції та проварюємо 3 хвилини. Вимикаємо вогонь і даємо йому настоятися під кришкою понад 10 хвилин. Охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Викладаємо скумбрію в скляний або емальований посуд, заливаємо остиглим розсолом, зверху викладаємо щось важке. Відправляємо засолену скумбрію в холодильник на 10 годин або на ніч.
  • Нарізаємо цибулю тонкими кільцями. Вичавлюємо сік з лимона.
  • Дістаємо скумбрію із розсолу, зверху викладаємо кільця цибулі, поливаємо олією та соком лимона.

Смачного!