Як правильно зберігати кондитерські інгредієнти розповідає Ліза Глінська

17 березня 2021, 13:40
Читать новость на русском

Борошно, какао, шоколад, цукрова пудра, желатин та сухофрукти – як правильно зберігати ці продукти в домашніх умовах, щоб продовжити термін придатності інгредієнтів розповідає кондитерка Ліза Глінська.

Успішна кондитерка, авторка кулінарних книг Ліза Глінська поділилась із читачами порадами щодо правильного зберігання кондитерських інгредієнтів вдома.

Читайте також Як перерахувати інгредієнти в залежності від обраної форми для випікання: два варіанти

Ліза Глінська запевняє, що всі кондитерські інгредієнти потрібно правильно зберігати, щоб вони не псувалися та ненароком не зіпсували вашу випічку.

Борошно

Правильне зберігання борошна

Борошно потрібно зберігати в сухому та чистому місці, без запахів, адже їй властиво вбирати у себе аромати. Найкраще для зберігання борошна обирати окрему полицю.

Також добре зберігати борошно в мішечках з тканини або скляних банках.

Шоколад

Різні види шоколаду

У какао масла також є властивість вбирати запахи, тому зберігати його потрібно в щільно закритому упакуванні або харчовому контейнері.

Також шоколад не любить прямого сонячного проміння та світла – він може посвітліти та гірчити. Зберігайте шоколад в темному і прохолодному місці.

Пам'ятайте, що шоколад не можна зберігати в холодильнику.

Какао

Какао в банці

Какао, як і шоколад потрібно зберігати в темному і прохолодному місці без потрапляння сонячного проміння. Какао не любить вологу, адже в ньому можуть появлятися грудочки. Йому теж властиво вбирати в себе запахи, тому не зберігайте його поруч з іншими продуктами з яскраво вираженими ароматами.

Желатин та агар-агар

Види желатину

Щоб продовжити термін придатності желатину й агару зберігайте його в сухій скляній тарі з щільно закритою кришкою. Бажано в темному і сухому місці.

Цукрова пудра

Як зберігати цукрову пудру

Цукрову пудру слід зберігати в сухому та прохолодному місці, захищеному від світла в щільно закритому пакуванні. Не зберігайте цукрову пудру у вологому місці поряд з іншими продуктами з сильним запахом.

Горіхи та сухофрукти

Мікс горіхів та сухофруктів

Горіхи та сухофрукти не люблять сирість та вологу, сонячне проміння і високу температуру. Зберігайте їх в темному та сухому місці, краще в окремих контейнерах.