Смак різдвяної куті – особливий, тому навряд чи хтось відмовиться поласувати нею на наступний день після свята. Щоб кутя смакувала так само, потрібно скористатися простими та дієвими порадами.

Актуально Ця помилка зробить оселедець дуже гірким: чого точно не варто робити при його приготуванні

Як зберегти кутю свіжою

Кожна досвідчена господиня знає, що зберігати кутю можна кілька днів без втрати смаку, якщо додавати підсолоджувачі (мак, мед тощо) безпосередньо перед подачею страви на стіл. Саме ці інгредієнти псуються у першу чергу та загрожують якості куті в майбутньому.

Різдвяна насолода / Фото Cookery

Ще один важливий секрет – зберігати страву у щільно закритому посуді в холодильнику. Таким чином свіжість страви вдасться зберегти не лише на наступний день, а й на довший термін.

Втім, якщо ви наготували занадто багато куті, то доведеться ставити її на кожен наступний після Різдва стіл, адже усі рекомендують зберігати її не довше трьох діб.

Оскільки приготування куті – не надто довгий та складний процес, то краще готувати нову порцію на кожне застілля. Тоді вам не доведеться турбуватися про зберігання страви та задоволення гостей.