Укр Рус
7 серпня, 19:24
2

Він вартий кожної витраченої хвилини: як легко замаринувати часник на зиму

Часник – це інгредієнт, без якого важко уявити безліч страв. Аби додати йому ще більше яскравих ноток та запастися ним на зиму, варто вдатися до такого простого процесу як маринування.

У маринуванні часнику немає абсолютно нічого складного. Кілька простих інгредієнтів, трішки зусиль – і ваші запаси на зиму поповняться ще одним особливим інгредієнтом.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Цей рецепт розрахований на 7 баночок, але приготуйтеся, що вам захочеться зробити значно більше цієї страви.

Рецепт маринованого часнику на зиму

Час: 1 година 10 хвилин

Порцій: 7

Інгредієнти:
– 1 кілограм часнику;
– 1400 мілілітрів води (400 на маринад, решта для бланшування);
– 5 столових ложок солі (3 для бланшування, 2 в маринад);
– 4 столові ложки цукру;
– 400 мілілітрів оцту;
– духмяний перець – по 2 в банку;
– лавровий лист – по 1 в банку;
– кріп – по 1 парасольці в банку;
– гілочка чебрецю – 1 в банку;
– гілочка розмарину – 1 в банку;
– 1 перець чилі;
– 1 паличка кориці.

Приготування:

  • Часник чистимо, знімаємо плівку та ретельно миємо.
  • У велику каструлю наливаємо літру води, даємо 3 столові ложки солі, опускаємо часник та бланшуємо 1 хвилину.
  • Зливаємо воду через друшляк, часник опускаємо в миску з холодною водою та льодом, аби він припинив готуватися і залишився білим.
  • Готуємо маринад: у сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор та кип'ятимо 2 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо оцет та ретельно перемішуємо.
  • Свіжі трави та спеції миємо, перець чилі чистимо та нарізаємо слайсами, паличку кориці ламаємо за кількістю банок.
  • Банки стерилізуємо, додаємо в них часник та перекладаємо спеціями.
  • Заливаємо банки маринадом, накриваємо кришки і стерилізуємо 7 хвилин. Потім закручуємо банки та ставимо на зберігання у прохолодне місце.