Він вартий кожної витраченої хвилини: як легко замаринувати часник на зиму
Джерело:
сайт Євгена КлопотенкаЧасник – це інгредієнт, без якого важко уявити безліч страв. Аби додати йому ще більше яскравих ноток та запастися ним на зиму, варто вдатися до такого простого процесу як маринування.
У маринуванні часнику немає абсолютно нічого складного. Кілька простих інгредієнтів, трішки зусиль – і ваші запаси на зиму поповняться ще одним особливим інгредієнтом.
Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Цей рецепт розрахований на 7 баночок, але приготуйтеся, що вам захочеться зробити значно більше цієї страви.
Рецепт маринованого часнику на зиму
Час: 1 година 10 хвилин
Порцій: 7
Інгредієнти:
– 1 кілограм часнику;
– 1400 мілілітрів води (400 на маринад, решта для бланшування);
– 5 столових ложок солі (3 для бланшування, 2 в маринад);
– 4 столові ложки цукру;
– 400 мілілітрів оцту;
– духмяний перець – по 2 в банку;
– лавровий лист – по 1 в банку;
– кріп – по 1 парасольці в банку;
– гілочка чебрецю – 1 в банку;
– гілочка розмарину – 1 в банку;
– 1 перець чилі;
– 1 паличка кориці.
Приготування:
- Часник чистимо, знімаємо плівку та ретельно миємо.
- У велику каструлю наливаємо літру води, даємо 3 столові ложки солі, опускаємо часник та бланшуємо 1 хвилину.
- Зливаємо воду через друшляк, часник опускаємо в миску з холодною водою та льодом, аби він припинив готуватися і залишився білим.
- Готуємо маринад: у сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор та кип'ятимо 2 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо оцет та ретельно перемішуємо.
- Свіжі трави та спеції миємо, перець чилі чистимо та нарізаємо слайсами, паличку кориці ламаємо за кількістю банок.
- Банки стерилізуємо, додаємо в них часник та перекладаємо спеціями.
- Заливаємо банки маринадом, накриваємо кришки і стерилізуємо 7 хвилин. Потім закручуємо банки та ставимо на зберігання у прохолодне місце.