Простота приготування, неймовірний смак та універсальність – все це про кабачкову ікру. Обов'язково заготовте кілька баночок та насолоджуйтеся нею взимку.
До теми Їх також можна приготувати на зиму: рецепт консервованих кабачків
Кабачкова ікра
- Час: 1 година
 - Порцій: 4
 
Приготування:
- Промийте й почистіть овочі від шкірки.
 - Цибулю наріжте півкільцями, часник дрібними шматочками, а моркву натріть на грубій тертці.
 - Нагрійте пательню, налийте олію, викладіть овочі і смажте протягом десяти хвилин, періодично помішуючи.
 - Тим часом наріжте очищені кабачки дрібним кубиком.
 - Викладіть обсмажені овочі та нарізані кабачки в каструлю, де будете готувати ікру, додайте цукор і сіль.
 - Поставте на вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом тридцяти хвилин на середньому вогні.
 - Додайте перець і томатну пасту, помішуючи, продовжуйте варити ще десять хвилин.
 - В кінці додайте оцет, зніміть з вогню і збийте всю овочеву масу блендером до однорідності.
 - Стерилізуйте баночки протягом п'яти хвилин. Гарячу ікру розлийте по баночках і закрутіть.
 - Накрийте рушниками до повного охолодження.
 


