Ви захочете робити його щодня: неймовірний морквяний кекс

5 серпня 2024, 21:54
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Цей неперевершений рецепт точно повинен бути у кожної господині. Без цього смаколика більше не обійдеться жодне чаювання!

Цей простий морквяний кекс чудово підійде навіть для того, аби взяти його з собою на роботу. До речі, з глазур'ю можна експериментувати, замінивши апельсин на інший інгредієнт. 

Читайте також "Він зробить результат довершеним": який інгредієнт гарантує, що ви створите ідеальний бутерброд

Рецепт морквяного кексу

Час: 30 хвилин + понад 1 годину на випікання

Порцій: 12

Інгредієнти
для кексу:
– 140 мілілітрів олії;
– 2 яйця;
– 200 грамів коричневого цукру;
– 300 грамів тертої моркви;
– 100 грамів родзинок;
– 75 грамів подрібнених горіхів;
– 180 грамів борошна з розпушувачем;
– дрібка солі;
– 1/2 чайної ложки соди;
– 1 чайна ложка меленої кориці;
–  1/2 чайної ложки суміші спецій;
для глазурі:
– 200 грамів жирного вершкового сиру;
– 50 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 1 чайна ложка ваніліну;
– 50 грамів просіяної пудри;
– цедра 1 апельсина.

Приготування: 

  1. Духовку розігріваємо до 150 градусів. 
  2. Вистеляємо форму для хліба пергаментом. 
  3. Збиваємо яйця, додаємо олію, цукор, терту моркву, родзинки та подрібнені горіхи. Добре перемішуємо. 
  4. Просіюємо інгредієнти, які залишилися. Ще раз добре перемішуємо. 
  5. Виливаємо суміш у форму та випікаємо 1 годину 15 хвилин. 
  6. Виймаємо кекс з духовки та даємо 5 хвилин охолонути. Лише після цього виймаємо його з форми.
  7. Тепер готуємо глазур. Збиваємо сир та масло. Додаємо ванілін, пудру та цедру і перемішуємо, поки глазур не стане густою та однорідною. 
  8. Покриваємо кекс, коли він повністю охолоне. 

Смачного!

Ідеальне рішення: як приготувати перець на зиму.