Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім

27 грудня 2021, 10:11
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

До 2022 року залишилися лічені дні, а ви ще не склали меню до новорічного столу? Ми підібрали святкові страви з курятиною, які будуть не лише смачними та корисними, а ще й не зашкодять фігурі.

Досить готувати страви з майонезом. Вони надзвичайно калорійні, а термін придатності – менш як 6 годин. Що ж натомість обрати для святкового меню?

Читайте також Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу

Вам більше не потрібно вигадувати, що приготувати на новорічний стіл. Ми підготували для вас кілька смачних ідей на вибір:

  • закуска з курочки су-від,
  • ніжний рієт;
  • салат "Олів’є", без якого вже складно уявити Новий рік;
  • курячий холодець;
  • запечена тушка.

Впевнені, що кожну з цих страв одразу захочеться скуштувати. Та радимо в першу годину застілля обирати страви з дієтичним курячим м’ясом, без майонезу та інших консервантів, а класичний рецепт "Олів'є" доповнити грецьким йогуртом. Таким чином ви зможете уникнути важкості у шлунку та без дискомфорту зустріти Новий рік.

Канапки з хлібцями та курочкою су-від

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 6 (3 – 4 канапки на порцію)


Канапки з хлібцями та курочкою су-від / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 800 грамів курочки су-від від ТМ "Наша Ряба";
– цільнозернові хлібці;
– 100 грамів сиру брі;
– свіжі листочки базиліку;
– 80 грамів журавлинового варення.

Приготування:

  1. Наріжте курочку су-від тонкими скибочками.
  2. Сир брі наріжте довільними шматочками.
  3. Поставте на хлібці скибочку курки, зверху викладіть сир та варення із журавлини.
  4. Прикрасьте канапку свіжими листочками базиліку.

Смачного!

Курячий рієт на кукурудзяних хлібцях

  • Час: 3 години
  • Порції: 4 (3 – 4 канапки на порцію)


Курячий рієт / Фото S
hutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів курячих гомілок без кістки ТМ "Наша Ряба";
– 80 грамів вершкового сиру;
– кукурудзяні хлібці або крекер;
– в’ялені томати;
– свіже листя руколи або шпинату;
– 50 грамів свіжої петрушки;
– 3 лаврові листки;
– 1 чайна ложка чорного перцю горошком;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Ретельно помийте курячі гомілки, просушіть їх з допомогою паперових рушників.
  2. Перекладіть м’ясо в каструлю та додайте чорний перець горошком, сіль, лаврові листочки та залийте все водою, щоб вона покривала курятину.
  3. Доведіть гомілки до кипіння та готуйте їх на повільному вогні 2 – 2,5 години. Важливо, щоб у каструлі залишилася склянка бульйону. Якщо його недостатньо – влийте кип’ячену воду та продовжуйте варити.
  4. Підготуйте петрушку, наріжте її дрібно.
  5. Готове м’ясо охолодіть, розімніть виделкою, поступово вливаючи бульйон.
  6. Додайте сіль, чорний мелений перець та дрібно нарізану петрушку. Перемішайте разом із вершковим сиром та перекладіть у банку. Якщо ви готуєте рієт заздалегідь, щільно закрийте його кришкою та відправте в холодильник.
  7. Викладіть 1 столову ложку рієту на хлібець, зверху покладіть шматочок в’яленого томату та свіжу зелень.

Смачного!

Новорічний салат "Олів’є" без майонезу

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6


Салат "Олів'є" з куркою / Фото S
hutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів курячої грудки ТМ "Наша Ряба";
– 5 картоплин;
– 2 моркви;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 8 курячих яєць;
– 3 свіжих огірки;
– 1 банка консервованого зеленого горошку;
– чорний мелений перець;
– 400 грамів грецького йогурту;
– 2 чайні ложки гірчиці.

Приготування:

  1. Відваріть курячу грудку у підсоленій воді 20 – 30 хвилин, охолодіть та наріжте довільними шматочками. У салаті можна використати вже готову курочку су-від, це зекономить вам час, а м'ясо буде ніжним та соковитим.
  2. Картоплю та моркву розріжте навпіл, відваріть овочі у підсоленій воді 20 – 30 хвилин.
  3. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  4. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  5. Свіжі огірки наріжте середніми кубиками.
  6. Охолодіть відварені до готовності овочі та яйця, наріжте їх довільними кубиками.
  7. Змішайте всі інгредієнти у салатниці, додайте спецій.
  8. Заправте олів'є грецьким йогуртом та гірчицею і ретельно перемішайте салат.

Смачного!

Курячий холодець

  • Час: 10 годин
  • Порції: 3


Курячий холодець / Фото ТМ "Курка по-домашньому"

Інгредієнти:
– 600 грамів курячих стегон ТМ "Наша Ряба";
– 1 морквина;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 4 лаврові листки;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– 25 грамів желатину;
– часник.

Приготування:

  1. У велику каструлю налийте 3 літри води та покладіть курячі стегна. Доведіть їх до кипіння та злийте рідину.
  2. Вдруге налийте воду до м’яса, великими скибками наріжте цибулю та моркву, додайте овочі в каструлю. Доведіть все до кипіння, після чого додайте спеції і лавровий листок.
  3. Варіть курячі стегна на повільному вогні 2 години.
  4. Готове м’ясо відділіть від кісток, дрібно наріжте та викладіть на дно глибокої тарілки.
  5. Желатин розведіть в чашці з 200 мілілітрами теплої води. Розмішайте до повного розчинення. Після цього рідину змішайте з курячим бульйоном.
  6. Поверх м’яса викладіть дрібно нарізаний часник, відварену моркву.
  7. Залийте все охолодженим бульйоном та відправте на ніч в холодильник застигати.

Смачного!

Запечена куряча тушка з медом

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8


Запечена курочка / Фото S
hutterstock

Інгредієнти:
– 1,5 – 2 кілограми курячої тушки ТМ "Наша Ряба";
– 2 столові ложки меду;
– 1 чайна ложка міцної гірчиці;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 6 зубчиків часнику.

Приготування:

  1. Ретельно помийте курячу тушку та просушіть її паперовим рушником.
  2. Для маринаду змішайте в мисочці рідкий мед, гірчицю, соєвий соус та вичавлений часник.
  3. Рясно змастіть ним тушку всередині та ззовні. Залишіть на 30 хвилин маринуватися.
  4. Перекладіть курятину на деко, вкрите шаром фольги для випікання. Повністю загорніть тушку у фольгу та випікайте в розігрітій духовці до 180 – 190 градусів упродовж 1,5 години.
  5. Зніміть фольгу та випікайте курку ще 40 хвилин до рум’яної скоринки.
  6. Подавайте курячу тушку на блюді зі свіжими фруктами.

Смачного!