Пляцки з вишнями: добірка рецептів, з якими ваше свято буде незабутнім
Джерело:
cookoramaСолодке з вишнею – це окраса будь-якого свята. Пропонуємо кілька рецептів, які зроблять застілля особливим.
Коли йдеться про солоденьке до свята, вишня – одна з найпопулярніших опцій. Це чудовий вибір, адже вишня робить смак пляцків неповторним.
Читайте також Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Рецепт пляцка "Маково-вишневий аромат"
Час: 1,5 години
Порцій: 8
Інгредієнти:
тісто:
– 6 жовтків;
– 1,5 склянки цукру;
– пачка маргарину;
– 600 грамів борошна;
– пачка порошку до печива;
– 2 столові ложки какао;
кокосова маса:
– 6 білків;
– 8 столових ложок цукру;
– 100 грамів кокосової стружки;
макова начинка:
– 2 склянки маку;
– 0,5 склянки цукру;
– 2 яйця;
– ванільний цукор;
– чайна лодка порошку до печива;
– консервовані вишні.
Приготування:
- Спочатку тісто: розтираємо жовтки, цукор і маргарин. Додаємо борошно і порошок до печива. Замішуємо тісто і ділимо на 3 частини.
- До однієї частини додаємо какао і добре вимішуємо.
- Запарюємо і втираємо мак. Додаємо яйця, цукор, ванільний цукор і порошок для печива, добре перемішуємо.
- У форму викладаємо частину білого тіста. Викладаємо макову масу і накриваємо темним тістом.
- Вишні обвалюємо у сухарях та викладаємо на коричневе тісто.
- Збиваємо білки, додаємо цукор і кокосову стружку, добре збиваємо і викладаємо на вишні.
- Біле тісто зверху натираємо на терці.
- Випікаємо 1 годину при 180 градусах.
Рецепт пляцка "Сп'янілі вишні"
Час: до 3 годин
Порцій: 8
Інгредієнти:
білий бісквіт:
– 3 яйця;
– 125 грамів цукру;
– 50 грамів борошна;
– 50 грамів картопляного крохмалю;
шоколадний бісквіт:
– 2 яйця;
– 125 грамів цукру;
– 50 грамів борошна;
– 50 грамів картопляного крохмалю;
– 50 грамів чорного шоколаду;
– 3 столові ложки молока;
шоколадний крем:
– 2 склянки молока;
– 1 яйце;
– 150 грамів цукру;
– 2 столові ложки борошна;
– 50 грамів чорного шоколаду;
– 50 грамів вершкового масла;
пропитка:
– 100 мілілітрів вишневого соку;
– 3 столові ложки коньяку;
– консервовані вишні;
– швидкозастигаючий желатин.
Приготування:
- Спочатку – білий бісквіт. Треба відділити білки від жовтків, збиваємо з 100 грамами цукру до густих піків. Решту цукру треба збити з жовтками. З'єднуємо маси.
- З'єднуємо борошно і крохмаль і поступово додаємо у тісто.
- Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
- Шоколадний бісквіт готується так само, тільки додаємо молоко та шоколад, які треба з'єднати та нагріти.
- Тепер крем. Змішуємо цукор, яйце, борошно і половину склянки молока. Решту молока нагріваємо з шоколадом, поки він не розчиниться. Додаємо яєчну суміш та доводимо до кипіння. Коли крем вистигне, збиваємо його з маслом.
- Вишні з'єднуємо з коньяком. Для пропитки змішуємо сік з коньяком.
- Розрізаємо навпіл білий бісквіт. Частину пропитуємо вишневим соком і намащуємо кремом.
- Викладаємо чорний біскіт, знову перемащуємо.
- Викладаємо другу частину білого бісквіта. Тонко змащуємо кремом.
- Прикрашаємо пляцок вишнями.
- Готуємо желатин згідно з інструкцією та заливаємо вишні.
- Ставимо у холодильник до застигання.
Смачного!
Варто знати: яких правил треба дотримуватися при приготуванні паски.