Смерекова хата – випічка, яка точно знайома з дитинства

12 жовтня 2023, 12:06
Читать новость на русском

Шукаєте справжні торт, який підійде по сезону? Спробуйте власноруч приготувати Смерекову хату з вишнями, хрумкими трубочками з тіста та ніжним сметанковим кремом.

Смерекова Хата – популярна домашня випічка, яка така знайома нам з дитинства. Її легко приготувати, хоч, на перший погляд, там багато складних процесів. Щодо інгредієнтів, вони також доступні: вишні, сметана, цукор, борошно та інші.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Такий варіант домашньої випічки потішить кожного члена сім'ї, адже виглядає Смерекова хата надзвичайно ефектно, а смакує – неймовірно.

Рецепт торта Смерекова хата

  • Час: 6 годин
  • Порції: 8
Інгредієнти для коржів:
– 400 грамів борошна;
– 200 грамів розтопленого вершкового масла;
– 200 грамів сметани;
– дрібка солі.

Приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти і замішуємо еластичне тісто.
  • Розділяємо його на 5 частин і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, для стабілізації.
  • Кожну частину розкатуємо і ділимо на 3 частини, має вийти 15 трубочок.
  • Викладаємо у них розморожені вишні. Защипаємо краї.
  • Випікаємо їх в духовці при 200 градусах 25 – 30 хвилин. 
  • Охолоджуємо.

Інгредієнти для крему:
 – 200 грамів вершків 30% холодних;
 – 170 грамів цукру;
 – 400 грамів сметани 30%.

Приготування:

  • Холодні вершки збиваємо з цукром до стійких піків, вкінці додаємо сметану і знову збиваємо.
  • Викладаємо тортик гіркою і залишаємо при кімнатній температурі просочитись на 3 – 5 годин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати осінній гарбузовий крем-суп.