Ягоди залишаться цілими та не розваряться: цей рецепт полуничного варення люблять усі

20 червня 2024, 19:37
Читать новость на русском

Джерело:

Gospodynka

Сезон полуниці у розпалі і хотілося б ласувати цією запашною ягодою ще й у холодну пору року. Для цього можна приготувати смачне варення, яке зберігатиме літній настрій у банці.

Один з найбільших викликів – зробити варення у такий спосіб, щоб ягоди були цілими. Такий продукт стане у пригоді, коли потім захочеться прикрасити десерт. І з цим рецептом у вас точно все вийде!

Буде цікаво Скільки полуниці можна їсти в день: що каже наука і чи дотримуємося ми норми

Рецепт полуничного варення

Час: 30 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти:

– 1 кілограм полуниці;
– 2 столові ложки води;
– 1 кілограм цукру;
– 1/3 чайної ложки лимонної кислоти. 

Приготування: 

  1. Полуницю миємо, обсушуємо. Висипаємо на пательню і додаємо воду. Коли полуниця пустить сік, смажимо ще 5 – 8 хвилин на середньому вогні.
  2. Додаємо цукор і лимонну кислоту, з моменту закипання готуємо ще 5 хвилин. Постійно знімаємо піну.
  3. Знімаємо з вогню і перемішуємо 2 – 3 рази, щоб пінка розчинилася. Коли варення охолоне, розливаємо його у стерилізовані банки та закручуємо. 

Смачного!

Ви знаєте про це далеко не все: чим корисна молода картопля.