Ягоди залишаться цілими та не розваряться: цей рецепт полуничного варення люблять усі
20 червня 2024,
19:37
Читать новость на русском
Джерело:
GospodynkaСезон полуниці у розпалі і хотілося б ласувати цією запашною ягодою ще й у холодну пору року. Для цього можна приготувати смачне варення, яке зберігатиме літній настрій у банці.
Один з найбільших викликів – зробити варення у такий спосіб, щоб ягоди були цілими. Такий продукт стане у пригоді, коли потім захочеться прикрасити десерт. І з цим рецептом у вас точно все вийде!
Буде цікаво Скільки полуниці можна їсти в день: що каже наука і чи дотримуємося ми норми
Рецепт полуничного варення
Час: 30 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 кілограм полуниці;
– 2 столові ложки води;
– 1 кілограм цукру;
– 1/3 чайної ложки лимонної кислоти.
Приготування:
- Полуницю миємо, обсушуємо. Висипаємо на пательню і додаємо воду. Коли полуниця пустить сік, смажимо ще 5 – 8 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо цукор і лимонну кислоту, з моменту закипання готуємо ще 5 хвилин. Постійно знімаємо піну.
- Знімаємо з вогню і перемішуємо 2 – 3 рази, щоб пінка розчинилася. Коли варення охолоне, розливаємо його у стерилізовані банки та закручуємо.
Смачного!
Ви знаєте про це далеко не все: чим корисна молода картопля.