Укр Рус
29 жовтня, 20:05
2

Такі незвичні, що аж хочеться спробувати: підбірка дивних десертів з усього світу

Основні тези
  • Пудинг з хлібом та маслом у Великій Британії перетворився з "страви бідняків" на делікатес з вершками та фруктами.
  • У Таїланді туристи можуть спробувати комахи в шоколаді, хоча місцеві жителі не є великими шанувальниками цієї страви.

Десерт – це окрема частина кулінарного мистецтва, яка завжди дарує насолоду. Однак інколи спроби винайти щось нове та оригінальне виходять з-під контролю.

Виявляється, у світі є багато оригінальних десертів, які точно варто спробувати бодай один раз у житті. Які дивні солодкі вподобання в різних країнах – розповідає 24 Канал з посиланням на Cook-today

Читайте також Геловін 2025: рецепти нереально смачних і моторошних страв з відео

Пудинг з хлібом та маслом (Велика Британія) 

Колись цей десерт вважали "стравою бідняків" – господиням доводилося готувати його з учорашнього хліба, аби нічого не пропадало. Однак з часом цей пудинг став делікатесом, який подають з вершками, шоколадним соусом або свіжими фруктами.

"Десерт бідняків", який підкорив гурманів / Фото The Spruce Eats

Комахи в шоколаді (Таїланд) 

Місцева кухня має чим вразити туристів та гості країні, і комахи в стравах – один з головних акцентів. Щоправда, самі тайці не надто полюбляють таку гастрономічну екзотику. 

Подарунок від тайців для туристів / Фото Eat This Not That 

Смажені шоколадки (Шотландія) 

Цікаво, яким саме чином хтось вигадав обсмажити батончик Mars у фритюрі, але це виявилося так смачно, що швидко набуло популярності. 

Десерт, яким пишаються шотландці / Фото The Nursey Chef

До речі, схожий десерт популярний і в Австралії, розповідає TikTok goldenbrown.coffee.

Тавук-гексу (Туреччина)

Тавук-гексу – це молочне суфле з рисом та цукром. Нічого незвичного чи не так? Але головний інгредієнт страви – куряче мʼясо. До речі, цей десерт ще султанам! 

Десерт з історією / Скриншот з відео 

Блювота єдинорогів (США) 

Ймовірно, автор десерту вже дуже багато років обслуговував дитячі свята і трішки вигорів. Іншого пояснення, як виник цей десерт, просто важко й вигадати. 

Маршмеллоу можна подавати і так / Фото Cook-today

Що солодкого приготувати зараз?