Маринування грибів – це відмінний спосіб зберегти смак і властивості цих чудових продуктів на зиму. Маринад додає грибам новий смаковий спектр, зробивши їх більш насиченими та апетитними.
Буде цікаво Що приготувати для перекусу в школу чи на роботу: рецепти страв за 20 хвилин
Які гриби підходять для маринування
Деякі види грибів особливо підходять для маринування та стають справжньою насолодою на зимовому столі.
Який у грибів неймовірний смак та аромат / Фото unsplash
Є певні гриби, які найкраще маринувати. До них можна віднести:
- шампіньйони – ці популярні гриби мають нейтральний смак і гарно вбирають смак маринаду;
- опеньки – мають неперевершений грибний аромат і смак;
- лисички – ці гриби мають чудовий аромат. Вони стають менш хрусткими після маринування, але зберігають свій смак;
- маслюки – добре вбирають маринад і зберігають свій характерний смак та аромат.
Як маринувати гриби?
Маринування грибів – це нескладний процес. Перш за все гриби слід ретельно очистити від землі та інших забруднень. Потім піддавати їх короткому кип'ятінню на 5 – 7 хвилин. Це робиться для того, щоб видалити гіркий смак.
Для приготування маринаду можна використати чимало інгредієнтів. Серед найпопулярніших – оцет, вода, сіль, цукор, спеції та трави до смаку.