Маринування грибів – це відмінний спосіб зберегти смак і властивості цих чудових продуктів на зиму. Маринад додає грибам новий смаковий спектр, зробивши їх більш насиченими та апетитними.

Буде цікаво Що приготувати для перекусу в школу чи на роботу: рецепти страв за 20 хвилин

Які гриби підходять для маринування

Деякі види грибів особливо підходять для маринування та стають справжньою насолодою на зимовому столі.

Який у грибів неймовірний смак та аромат / Фото unsplash

Є певні гриби, які найкраще маринувати. До них можна віднести:

  • шампіньйони – ці популярні гриби мають нейтральний смак і гарно вбирають смак маринаду;
  • опеньки – мають неперевершений грибний аромат і смак;
  • лисички – ці гриби мають чудовий аромат. Вони стають менш хрусткими після маринування, але зберігають свій смак;
  • маслюки – добре вбирають маринад і зберігають свій характерний смак та аромат.

Як маринувати гриби?

Маринування грибів – це нескладний процес. Перш за все гриби слід ретельно очистити від землі та інших забруднень. Потім піддавати їх короткому кип'ятінню на 5 – 7 хвилин. Це робиться для того, щоб видалити гіркий смак.

Для приготування маринаду можна використати чимало інгредієнтів. Серед найпопулярніших – оцет, вода, сіль, цукор, спеції та трави до смаку.