Поєднання грибів та правильних спецій допоможе створити неймовірно апетитну страву. Проте навіть лишня щіпка не того інгредієнта, здатна перетворити кулінарний шедевр на страву, непридатну до споживання. 24 Канал зібрав поради, які спеції краще використовувати, а чого краще уникати.

Цікаво Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім

Які спеції під забороною

Спеції – це дуже індивідуальна справа, і багато в чому залежить від особистих смакових уподобань. Однак є ті, які можуть зіпсувати природний смак грибів.

Страви з грибів такі апетитні / Фото unsplash

До них можна віднести:

  • м'яту: вона має занадто яскравий і освіжаючий смак для поєднання з грибами;
  • кардамон: завдяки вираженому цитрусовому та пряному відтінку може відволікти увагу від грибного смаку;
  • аніс: має солодкий смак, який не завжди пасує до грибів.

Які спеції варто додати у страву

Додавання спецій до грибів може підкреслити їхній природний смак і додати глибини аромату.

Спеції, що добре поєднуються з грибами:

  • розмарин: має деревний і прекрасний аромат, який чудово поєднується з грибами;
  • сухий часник додасть пікантності та аромату вашим грибам;
  • чорний перець або суміш перців можуть додати гостроти та глибини смаку;
  • лимон додає свіжості та кислинки, що може збалансувати густий смак.

Комбінації спецій можуть бути безмежними, і вони залежать від вашого смаку та конкретної страви, яку ви готуєте.