Смачніше, ніж з майонезом: як порадили маринувати м'ясо шеф-кухарі з Франції

24 липня 2024, 14:51
Читать новость на русском

Джерело:

noviydoctor

Шашлик завжди навіває спогади про приємний відпочинок на природі та неквапливі розмови з друзями. Щоб створити незабутню атмосферу під час зустрічі, важливо забезпечити відмінний смак м'яса, який здивує всіх гостей. Оберіть найкращі інгредієнти, а ми поділимося секретом ідеального шашлику, щоб кожен шматочок приносив справжню насолоду.

Маринадів для шашлику існує просто безліч. Однак коли не хочеться помилитися, варто скористатися перевіреними універсальними рецептами, з якими в кожного вийде чудовий результат.

Цікаво Просто, вишукано та смачно: салат з буряка, який претендує на шедевр

Яку основу обрати

Шашлик повинен бути ніжним, і для досягнення цього ефекту є багато можливостей: мінеральна вода, кефір, йогурт, сметана, майонез, томатний сік, цитрусові соки або вино. До речі, останнє дуже активно використовують шеф-кухарі з Франції. 

Також можна додати трішки кислоти, наприклад, оцет, лимонний сік або інші кислі продукти. Вони зроблять процес розм'якшення м'яса ще більш ефективним. 

Універсальне правило: на кілограм м'яса треба 1 – 2 склянки основи, 1 – 2 столові ложки олії, 1 – 2 чайні ложки солі та улюблені спеції в тій кількості, яку ви вважаєте правильною 

Скільки часу треба маринувати м'ясо:

  • курка – 1 – 2 години;
  • свинина – 2 – 4 години;
  • телятина 4 – 6 годин;
  • яловичина 6 – 8 годин. 

Також варто пам'ятати, що маринувати шашлик найкраще в алюмінієвому посуді, тоді про жодне окислення навіть не йтиме мова. 

Захопіть на пікнік: апетитна намазка на хліб з лікарською ковбасою.