Смачніше, ніж з майонезом: як порадили маринувати м'ясо шеф-кухарі з Франції
- Шеф-кухарі з Франції радять використовувати вино для маринування шашлику замість майонезу чи інших продуктів.
- Універсальне правило маринування: на кілограм м'яса потрібно 1 – 2 склянки основи, 1 – 2 столові ложки олії, 1 – 2 чайні ложки солі та спеції до смаку.
- Час маринування відповідно до виду м'яса: курка – 1 – 2 години, свинина – 2 – 4 години, телятина – 4 – 6 годин, яловичина – 6- 8 годин.
Джерело:
noviydoctorШашлик завжди навіває спогади про приємний відпочинок на природі та неквапливі розмови з друзями. Щоб створити незабутню атмосферу під час зустрічі, важливо забезпечити відмінний смак м'яса, який здивує всіх гостей. Оберіть найкращі інгредієнти, а ми поділимося секретом ідеального шашлику, щоб кожен шматочок приносив справжню насолоду.
Маринадів для шашлику існує просто безліч. Однак коли не хочеться помилитися, варто скористатися перевіреними універсальними рецептами, з якими в кожного вийде чудовий результат.
Цікаво Просто, вишукано та смачно: салат з буряка, який претендує на шедевр
Яку основу обрати
Шашлик повинен бути ніжним, і для досягнення цього ефекту є багато можливостей: мінеральна вода, кефір, йогурт, сметана, майонез, томатний сік, цитрусові соки або вино. До речі, останнє дуже активно використовують шеф-кухарі з Франції.
Також можна додати трішки кислоти, наприклад, оцет, лимонний сік або інші кислі продукти. Вони зроблять процес розм'якшення м'яса ще більш ефективним.
Універсальне правило: на кілограм м'яса треба 1 – 2 склянки основи, 1 – 2 столові ложки олії, 1 – 2 чайні ложки солі та улюблені спеції в тій кількості, яку ви вважаєте правильноюСкільки часу треба маринувати м'ясо:
- курка – 1 – 2 години;
- свинина – 2 – 4 години;
- телятина 4 – 6 годин;
- яловичина 6 – 8 годин.
Також варто пам'ятати, що маринувати шашлик найкраще в алюмінієвому посуді, тоді про жодне окислення навіть не йтиме мова.
Захопіть на пікнік: апетитна намазка на хліб з лікарською ковбасою.