Цей спосіб приготування усе зіпсує: які страви краще не запікати у фользі

16 липня 2024, 19:40
Читать новость на русском

Запікання у фользі – популярний спосіб приготування смачних та соковитих страв. Однак для деяких випадків краще обрати інший шлях.

Є інгредієнти, для яких запікання у фользі не дуже пасує, розповідає Смачно 24. Такий спосіб їх приготування точно не подарує результат, якого ви прагнете. 

Читайте також Ви теж будете так робити: чому в ресторанах яйця не варять, а вимикають воду, коли закипить

  •  Картопля 

Якщо мова не про вугілля, то фольга – невдале рішення для картоплі. В ній овоч стане м'яким і вологим, а це протилежне від того, за що ми так любимо картоплю.

  • Страви з томатами 

В помідорах куди більше соку, аніж в картоплі. Окрім того, в томатах є органічні кислоти, які контактують з фольгою, тому смак страви буде зіпсований, а вашому здоров'ю буде завдано шкоди. 

  • Страви з цитрусовими 

Аналогічна причина, що й з помідорами. Кислоти будуть взаємодіяти з фольгою, тому неприємний присмак гарантовано. 

  • Капуста 

Овоч просто стушкується та перетвориться на однорідну масу. Краще розглянути інші способи її приготування. 

  • Страви, де багато спецій 

Чилі, паприка та навіть велика кількість солі можуть взаємодіяти з фольгою. Запікати такі страви потрібно у відкритому вигляді.