Які продукти не можна зберігати в холодильнику: обов'язково дотримуйтеся цих правил
Джерело:
То є ЛьвівВажко уявити життя без холодильника, адже він є незамінним помічником на кухні. Проте, не всі продукти можна в ньому зберігати – які саме ми сьогодні розповімо.
Ми щодня зберігаємо безліч різноманітних продуктів в холодильнику, аби вони не псувалися. Виявляється, не всі продукти можна зберігати в холодильнику. Є перелік тих, які тільки пришвидшують своє псування в температурі 3 – 5 градусів.
Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати
Все через те, що ми самі того не знаючи, ставимо в холодильник їжу, яка категорично не переносить холоду. Ось кілька продуктів, які варто залишити на столі чи в коморі.
Диня та кавун (ціла)
В дині є антиоксиданти, а зберігання її в холоді пришвидшує їхнє скорочення, яке відбувається після збору врожаю. Щоб запобігти поширенню бактерій нарізаної дині достатньо просто її охолодити.
Базилік
Базилік потрібно зберігати в тіні, а стебла занурити в наповнену водою склянку. Зверху базилік рекомендується накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихала і залишалася вологою.
Картопля
Низькі температури в холодильнику перетворюють картопляний крохмаль в цукор. Це призводить до піщаної текстури, яка не надто смакуватиме після приготування.
Зберігайте її при температурі 8 градусів в паперовому пакеті в прохолодній коморі.
Помідори
Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату.
Мед
Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а ось кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.
Авокадо
Авокадо найкраще зберігати при кімнатній температурі в паперовому пакеті чи без нього.
Персики
Персики, сливи, нектарини і абрикоси найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб вони могли дозріти.
Огірки
Огірки потрібно зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику, інакше, вони стають водянистими та швидко псуються.
Солодкий перець
У холодильнику перець втрачає свої смакові властивості і перестає бути хрустким.
Баклажани
В холодильнику вони втрачають свої смакові властивості. Зверніть увагу, що баклажани мають короткий термін зберігання, тому не зволікайте з їх приготуванням.