Якщо не надто добре розбиратися в грибах, то можна завдати серйозної шкоди своєму здоров'ю. Поруч з неймовірним смаком крокує небезпека цих продуктів, тож варто знати кілька тонкощів, щоб бути впевненим у своїх стравах.
Читайте також Для компотів чи іншої консервації: як перевірити якість води за допомогою чаю
Нумо розбиратися, з яких грибів точно не варто варити суп.
- Пластинчасті гриби
Грузді, рижики, лисички, сироїжки, весняні сморчки – усі ці гриби під час варіння можуть виділяти токсини, тому краще обрати для рідких страв інші опції. Ці ж гриби теоретично використовувати у супах можна, але проварювати їх потрібно двічі.
- Перестиглі гриби
Вони містять зіпсований білок, схожий на хітин – вкрай небезпечну сполуку, яка може викликати алергічні реакції. Окрім того, старі гриби заражені цвіллю та паразитами, і ці "гості" потрапляють до супу разом із ними.
- Гриби, які збирали біля доріг
У цих грибах накопичуються важкі метали та отруйні речовини. Їхні капелюшки практично просякнуті токсинами з опадів та вихлопними газами. Якщо гриби ще й переспілі, то всі ці небезпечні речовини опиняться у вашій страві.
З яких грибів краще готувати суп
Особливо смачним буде грибний суп з білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Перед тим, як додавати їх у суп, потрібно добре їх вимити та почистити.
Маленькі можна не розрізати, а от більші краще розділити на кілька шматочків. Найкраще посмажити гриби після першого варіння, так вони нададуть страві більш насиченого смаку.