Укр Рус
22 червня, 13:47
2

Цей перелік варто знати: з яких грибів не можна варити суп

Основні тези
  • Пластинчасті гриби, такі як грузді та рижики, можуть виділяти токсини під час варіння, тому краще уникати їх додавання у суп.
  • Перестиглі гриби містять зіпсований білок, що може викликати алергічні реакції, тож краще їх не використовувати для приготування супу.
  • Оптимальним вибором для грибного супу є білі гриби, шампіньйони, опеньки та маслюки, які слід добре вимити та почистити перед використанням.

Джерело:

radiotrek

Грибний суп – це окремий вид кулінарної насолоди. Однак не зі всіх грибів варто готувати смачну страву.

Якщо не надто добре розбиратися в грибах, то можна завдати серйозної шкоди своєму здоров'ю. Поруч з неймовірним смаком крокує небезпека цих продуктів, тож варто знати кілька тонкощів, щоб бути впевненим у своїх стравах. 

Читайте також Для компотів чи іншої консервації: як перевірити якість води за допомогою чаю

Нумо розбиратися, з яких грибів точно не варто варити суп. 

  • Пластинчасті гриби 

Грузді, рижики, лисички, сироїжки, весняні сморчки – усі ці гриби під час варіння можуть виділяти токсини, тому краще обрати для рідких страв інші опції. Ці ж гриби теоретично використовувати у супах можна, але проварювати їх потрібно двічі. 

  • Перестиглі гриби

Вони містять зіпсований білок, схожий на хітин – вкрай небезпечну сполуку, яка може викликати алергічні реакції. Окрім того, старі гриби заражені цвіллю та паразитами, і ці "гості" потрапляють до супу разом із ними. 

  • Гриби, які збирали біля доріг 

У цих грибах накопичуються важкі метали та отруйні речовини. Їхні капелюшки практично просякнуті токсинами з опадів та вихлопними газами. Якщо гриби ще й переспілі, то всі ці небезпечні речовини опиняться у вашій страві. 

З яких грибів краще готувати суп 

Особливо смачним буде грибний суп з білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Перед тим, як додавати їх у суп, потрібно добре їх вимити та почистити. 

Маленькі можна не розрізати, а от більші краще розділити на кілька шматочків. Найкраще посмажити гриби після першого варіння, так вони нададуть страві більш насиченого смаку.