Ніжніше не буває: м'які капкейки з ванільним кремом
Джерело:
ВВС FoodПерехопити чогось солоденького під час перерви або після роботи – завжди гарна ідея. Ніжні капкейки – саме той десерт, від якого не відмовиться ніхто.
Ніжна випічка з кремом – це завдання не лише для досвідчених господинь. З цим рецептом можуть впоратися навіть абсолютні новачки, єдина вимога – чітко дотримуватися вказаних інструкцій.
Читайте також Фаршировані гомілки в часниковій карамелі: оригінальний і дуже смачний рецепт
Рецепт капкейків з ванільним кремом
Час: 30 хвилин
Порцій: 12 тістечок
Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 250 грамів цукрової пудри;
– 1 столова ложка розпушувача;
– дрібка солі;
– 100 грамів вершкового масла;
– 2 яйця;
– 240 мілілітрів молока кімнатної температури;
– 1 чайна ложка ванільної пасти;
для крему:
– 200 грамів вершкового масла;
– 320 грамів цукрової пудри;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка ванільної пасти.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте форми для 12 кексів.
- Борошно, цукор, розпушувач і сіль покладіть у велику миску. Додайте масло та збивайте, поки суміш не стане пісочною.
- В окремому посуді змішуємо яйця, молоко та ванільну пасту.
- Повільно вливаємо рідину до приготованої суміші та збиваємо на малій швидкості.
- Розподіляємо суміш по формах та випікаємо 18 – 20 хвилин.
- Готуємо крем: збиваємо масло на середній швидкості, поки воно не стане кремовим. Додаємо сіль та пудру та збиваємо на високій швидкості 2 – 3 хвилини, крем повинен стати густим та гладким. Додаємо ваніль та збиваємо ще 30 секунд.
- Викладаємо крем на готові кекси, це можна зробити ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
Смачного!