Саме тому курячі гомілки залюбки обирають мільйони українців, інформує 24 Канал. Та не варто сприймати цей продукт як щось буденне. Існує безліч особливих рецептів, головним інгредієнтом яких є курячі гомілки. Пропонуємо переконатись у цьому, зафарширувавши їх грибами та сиром і доповнивши страву часниковою карамеллю.

Спробуйте також Українські деруни з курятиною: ділимося традиційним рецептом

Та щоб фаршировані гомілки вдались, варто подбати про якість головного інгредієнта. Впевнитись у свіжості курятини та сертифікованості виробництва – легко: обирайте тільки упаковану продукцію від надійного виробника. Такого як ТМ "Наша Ряба", яка піклується про те, аби на столах споживачів було лише найкраще м'ясо. Тож якість, зручність та доступність – це критерії, між якими більше не потрібно обирати, адже вся продукція бренду завжди відповідає їм усім.

Отже, курячі гомілки обрали. А як з них приготувати оригінальну страву, від якої будуть у захваті усі за столом – розповідаємо у покроковому рецепті.

Рецепт фаршированих курячих гомілок, запечених у часниковій карамелі

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Приготування:

  1. Акуратно зріжте м'ясо з кістки, шкірка гомілки при цьому повинна залишитися цілою.

Курячі гомілки, фаршировані грибами

Розділіть гомілки, як на фото / Фото Shutterstock

  1. Подрібніть м'ясо (найкраще це зробити за допомогою м'ясорубки, якщо її немає – скористайтесь гострим ножем). Посоліть і поперчіть до смаку.

  2. Гриби дрібно нашаткуйте та обсмажте на сковорідці в невеликій кількості соняшникової олії. Додайте нарізану цибулю та смажте все разом впродовж 10 хвилин.

  3. Твердий сир натріть на тертці.

  4. Змішайте м'ясо гомілки, гриби, цибулю і сир. Начиніть цим “фаршем” гомілки. Щоб після запікання страва виглядала акуратно, скріпіть краї страви зубочисткою.

  5. Перекладіть фаршировані гомілки в глибоку форму.

  6. З'єднайте сіль, перець, мед, соєвий соус та оливкову олію. Додайте подрібнений часник і ретельно перемішайте. Полийте гомілки соусом.

  7. Випікайте страву впродовж 40 хвилин при 180 градусах. Після цього дістаньте гомілки з духовки, переверніть кожен шматочок і поверніть форму у духовку. Підніміть температуру до 200 градусів і запікайте, поки соус не почне карамелізуватися (приблизно 10 хвилин).

  8. Вийміть м'ясо з духовки та дайте йому “відпочити” 15 хвилин. Подавайте до столу зі свіжою зеленню.

Смачного!