Персики приваблюють своєю соковитістю і солодкістю. Однак вибір ідеальних персиків може стати справжнім викликом, особливо якщо ви хочете, щоб вони були не просто смачні, а й солодкі як нектар.

Це цікаво Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім

Який на вигляд ідеальний персик

Одна із перших ознак, на які варто звернути увагу – це розмір і вага персика. Хоча розмір не завжди визначає солодкість, великі персики мають більше соку та цукру. Однак і маленькі персики можуть бути смачними, тому не слід одразу відкидати їх.

У цих фруктів такий чудовий смак / Фото unsplash

Найкращі персики повинні мати яскраву жовту м’якоть і золотисто-червону шкірку. Подивіться на плодоніжку: більш світлий жовтий тон є ознакою менш стиглого персика, яскраві золотисті відтінки є ознаками стиглості. Пропустіть фрукти із зеленими плямами, синцями чи вм’ятинами.

Як щодо запаху

Смачні плоди віддають чудовий аромат, який може бути відчутний при невеликому натисканні на плід. Якщо персик має насичений і приємний запах – це ознака його солодкості і дозрілості.

Як зберігати

Зберігайте персики при кімнатній температурі. Тримайте їх ніжкою вниз в один шар, щоб уникнути синців. Якщо вони почнуть перезрівати, покладіть їх у контейнер та помістіть на нижню полицю холодильника.