Перш ніж запекти чи посмажити куряче філе, ми його зазвичай нарізаємо. Проте, не знаючи деяких кулінарних тонкощів, можна зіпсувати страву.

Не пропустіть Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад

Шматочки курячої грудки смажать по 3 – 4 хвилини з кожного боку. Звичайно, м'ясо за цей час не встигає приготуватися. Тож після смаження залиште його постояти під кришкою ще 10 хвилин.

Апетитна страва / Фото unsplash

Якщо ви хочете насолодитися вишуканим смаком курячого філе, то варто попередньо замаринувати його. Можна використати класику, тобто сіль і перець, або орегано, чебрець чи прованські трави. Також можна додати трохи східних додатків, наприклад, копчену паприку, каррі або імбир. Оливкову олію можна замінити йогуртом, пахтою або молоком, що зробить куряче філе не тільки соковитим, але й ніжним.

Якщо ви вирішили замаринувати курку в холодильнику, то перед смаженням потрібно вийняти її трохи раніше, щоб вона досягла кімнатної температури. Це зробить грудку рівномірно прожареною.

Що робити, щоб варена курка не була м’якою?

Курка, приготована у воді, часто є делікатесом, якого уникають через страх перед його тьмяним смаком. Такої ситуації можна уникнути , замаринувавши птицю на ніч у спеціях або відваривши її в бульйоні. У киплячу воду також варто додати ароматні овочі, наприклад, цибулю-порей, часник або паприку.

Смачно та дієтично / Фото unsplash