Леді Діану ще за життя прозвали "принцесою людських сердець" за її неймовірну чуйність та доброту. Колишня дружина короля Чарльза ІІ багато подорожувала та була знайома ледь не зі всіма кухнями світ. Хоч вона ніколи не була в нашій країні, проте є одна українська страва, яку вона дуже полюбила.

Не пропустіть Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Благодійний південноафриканський фонд The Avril Elizabeth Home for the Mentally Handicapped опублікував листи 39-річної давності, отримані від знаменитих людей. Саме з них стало відомо, що леді Ді дуже полюбляла борщ.

Український борщ підкорив принцесу Діану / Фото Getty Images

У 1981 році фонд звернувся до знаменитостей з проханням поділитися своїми улюбленими рецептами для нової кухонної книги. До цього проєкту долучилася і принцеса Діана, яка ще тоді була нареченою принца Чарльза. Вона написала, що обожнює український борщ.

До теми У Великій Британії пройде обід на честь коронації Чарльза III: що увійде до королівського меню

Рецепт українського борщу принцеса знала напам'ять та навіть готувала цю страву самостійно.

Цікаво знати


Принцеса Діана була членом британської королівської родини. Вона була першою короля Чарльза ІІ і матір'ю принців Вільяма та принца Гаррі. 31 серпня 1997 року загинула в автомобільній катастрофі у тунелі перед мостом Альма в Парижі (померла в лікарні).