Ялиновий десерт від Едуарда Канарянa: рецепт від фіналіста Мастер Шеф Професіонали

30 березня 2021, 10:35
Читать новость на русском

Ялиновий десерт від Едуарда Канаряна, шеф-кухаря ресторану ZWEIG можна готувати протягом цілого року. Незвичний, вишуканий смак десерту запам'ятається вам на довго, ми впевнені.

Едуард Канарян — супер фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" 2 сезону. Хлопець досить незвичайний кухар, ще на проєкті він дивував суддів оригінальними стравами й досі Едуард не перестає розвиватись у напрямі популяризації локальних продуктів, розкриваючи їх смак, користь і особливість.

Читайте також Смачний рецепт пісного паштету з грибів та квасолі: веганська страва

Це весняний десерт, хоча його можна приготувати незалежно від пори року. В ZWEIG я пропонував його гостям з травня по листопад. На десерт був хороший попит, за тиждень продавалося понад 100 порцій, – прокоментував шеф-кухар.

Крім яблук, для десерту Едуарда можна використовувати ананаси, вони схожі за кислотністю.

Ялиновий десерт – рецепт Едуарда Канаряна

Інгредієнти:
– 100 г ялинового крему;
– 75 г ванільного бісквіта;
– 70 г маринованих яблук;
– 3 г ялинової олії;
– 10 г кедрового горіха;
– 1000 г олії виноградних кісточок;
– 300 г свіжого шпинату;
– 300 г ялинових голок.
  1. У чашу блендера наливаємо олію виноградних кісточок, додаємо шпинат, ялинові голки та перебиваємо блендером.
  2. Перелийте суміш у каструлю, ставимо на плиту та нагріваємо до температури 70 – 80 градусів. Знову перебиваємо суміш блендером та проціджуємо через сито.
  3. Вливаємо отриману суміш у вакуумний пакет і підвішуємо його, через деякий час на дні збереться вода, яку потім потрібно зцідити, щоб у нас залишилась лише олія, яку ми використаємо для десерту та інших страв.

Рецепт бісквіта

Інгредієнти:
– 270 г борошна;
– 6 яєць;
– 310 г цукру;
– 10 г цедри лайма;
– 10 г цедри апельсина;
– 5 г ванільної палички;
– 60 г вершкового масла.
  1. Відділіть жовтки від білків. Жовтки перетріть з частиною цукру в однорідну масу, білки збийте з цукром в стійку піну. До білків додайте ваніль.
  2. До збитих білків додаємо жовтки і на меншій швидкості продовжуєте збивати суміш.
  3. Ретельно просійте борошно, додайте його яєчної маси. Всипте до тіста цедру лайма та апельсина та перемішайте.
  4. Викладаємо тісто у форму та випікаємо при 180 градусах в духовці.

Крем заварний "Дипломат" – рецепт

Інгредієнти:
– 5 яєць;
– 80 г цукру;
– 80 г білого шоколаду;
– 300 г вершків;
– ялинова олія;
– 500 г молока;
– 18 г желатинової маси;
– 50 г кукурудзяного крохмалю;
– 60 г вершкового масла.
  1. Розтоплюємо білий шоколад з вершковим маслом на паровій бані.
  2. Яйця, цукор, молоко розтираємо та ставимо на водяну баню, додаючи шоколад з вершковим маслом, перемішуємо до однорідної консистенції.
  3. Додаємо підготовлений желатин і крохмаль, заварюємо до згущення та охолоджуємо.
  4. Потім додаємо збиті вершки та ялинову олію та стабілізуємо у сифоні.

Рецепт маринованих яблук

Інгредієнти:
– 1 кг яблук;
– 750 г білого вина;
– 20 г кориці;
– 20 г бадьяну;
– 5 г ванілі;
– 230 г цукру;
– 75 г ялинової олії.
  1. Варимо біле вино з цукром та спеціями: кориця, бадьян, ваніль у каструлі.
  2. Яблука та маринад вакуумуємо готуємо у сувіді при температурі 82 градуси максимум 5 хвилин, потім охолоджуємо за допомогою льоду.
  3. Дістаємо яблука з вакууму, просочуємо бісквіт сиропом, що залишився в пакеті.
  4. Формуємо десерт: мариновані яблука викладаємо на просочений маринадом бісквіт, покриваємо кремом. Зверху додаємо ялинову олію та кедр, він доповнить десерт своїми смаковими особливостями. Смачного!