Яйця – продукт, без перебільшення, щоденного споживання. І, якщо ви часто ними снідаєте, приготуйте замість стандартної яєчні японський омлет тамаґо-які.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Не дивуйтеся: він – із цукром. Солодкість омлета ідеально врівноважиться солоним соєвим соусом.


Олена Охотнік / Фото Новий канал

Рецепт японського омлету

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2


Японський омлет / Фото Новий канал

Приготування:

  1. Для тамаґо-які змішайте яйця віничком до однорідної консистенції. (Але не збивайте їх!)
  1. Процідіть суміш крізь сито, щоб позбутися повітря та білкових жилок.
  1. Влийте до яєчної суміші соєвий соус, оцет і цукор. Ретельно перемішайте.


Японський омлет / Фото Новий канал

  1. Розігрійте сковорідку з олією та вилийте на неї частину яєчної суміші. Омлет смажиться дуже швидко: щойно він починає схоплюватися, скручуємо його рулетиком, але не знімаємо зі сковорідки.
  1. На те місце, де був наш млинець, наливаємо ще частину маси й смажимо за описаним вище принципом.

Знову скручуємо, починаючи з того місця, де яйця приготувалися, тобто з відсунутого рулету. І таким чином смажимо все, – пояснює Олена Охотнік.

  1. Готовий рулет перекладіть на дошку та наріжте на невеличкі шматки.


Японський омлет / Фото Новий канал

  1. Додайте до омлету улюблені овочі й подавайте до столу.

Смачного!