Яйця – продукт, без перебільшення, щоденного споживання. І, якщо ви часто ними снідаєте, приготуйте замість стандартної яєчні японський омлет тамаґо-які.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Не дивуйтеся: він – із цукром. Солодкість омлета ідеально врівноважиться солоним соєвим соусом.
Олена Охотнік / Фото Новий канал
Рецепт японського омлету
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
Японський омлет / Фото Новий канал
Приготування:
- Для тамаґо-які змішайте яйця віничком до однорідної консистенції. (Але не збивайте їх!)
- Процідіть суміш крізь сито, щоб позбутися повітря та білкових жилок.
- Влийте до яєчної суміші соєвий соус, оцет і цукор. Ретельно перемішайте.
Японський омлет / Фото Новий канал
- Розігрійте сковорідку з олією та вилийте на неї частину яєчної суміші. Омлет смажиться дуже швидко: щойно він починає схоплюватися, скручуємо його рулетиком, але не знімаємо зі сковорідки.
- На те місце, де був наш млинець, наливаємо ще частину маси й смажимо за описаним вище принципом.
Знову скручуємо, починаючи з того місця, де яйця приготувалися, тобто з відсунутого рулету. І таким чином смажимо все, – пояснює Олена Охотнік.
- Готовий рулет перекладіть на дошку та наріжте на невеличкі шматки.
Японський омлет / Фото Новий канал
- Додайте до омлету улюблені овочі й подавайте до столу.
Смачного!