Кукурудзяні коржі на території Мексики готували ще за кілька сотень років до нашої ери в племені майя. У XVI столітті на ці землі прийшли іспанці. Почалося протистояння – і злиття культур, результатом чого й став знаменитий тортилья-суп.

Не пропустіть Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

У Латинській Америці його часто подають як швидкий та ситний перекус. Коштує суп недорого й справляє цікавий ефект: він і зігріває, й охолоджує. (Приготована за автентичним рецептом – із великою кількістю спецій, ця страва посилює потовиділення, призводячи до охолодження.)

Мексиканський тортилья-суп

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Особливий мексиканський суп / Фото kwestiasmaku

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морквина;
  • шматочок кореня селери;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 200 грамів курячого філе;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 4 – 5 сушених помідорів;
  • 1 літр гарячого бульйону;
  • 1 банка консервованих помідорів без шкірки;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 1 банка консервованої червоної квасолі;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки петрушки;
  • спеції: 2 чайні ложки паприки, ¼ чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки меленого кмину, сіль;
  • 6 готових тортилій;
  • сметана для подачі.

Приготування:

  1. У широкій каструлі обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю.
  2. Додати дрібно натертий часник і тертку - моркву і селеру, натерті на більшу сітку.
  3. Смажити, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте вершкове масло й нарізане дрібними кубиками куряче філе. Приправте його дрібкою солі, перцю і додайте всі спеції.
  5. Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
  6. Додайте нарізаний кубиками перець і готуйте 2 хвилини, при необхідності додайте ще олії.
  7. Додайте нарізані в’ялені помідори.
  8. Влийте гарячий бульйон і доведіть до кипіння.
  9. Додайте попередньо змішані консервовані помідори, перемішайте й готуйте близько 10 хвилин без кришки або під відкритою кришкою.
  10. Додайте осушену кукурудзу та консервовану квасолю (злегка промиту на ситі), перемішайте й варіть близько 10 хвилин.
  11. Додайте петрушку і, помішуючи, готуйте 1 – 2 хвилини.
  12. Приготуйте кукурудзяну соломку. У сковороду середнього розміру налийте олії. Нагрійте на помірному вогні, але олія не має диміти. Покладіть у сковороду тортилью, нарізану соломкою, і смажте до золотавого кольору приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
  13. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте сметаною та соломкою з тортилій.