Кукурудзяні коржі на території Мексики готували ще за кілька сотень років до нашої ери в племені майя. У XVI столітті на ці землі прийшли іспанці. Почалося протистояння – і злиття культур, результатом чого й став знаменитий тортилья-суп.
Не пропустіть Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
У Латинській Америці його часто подають як швидкий та ситний перекус. Коштує суп недорого й справляє цікавий ефект: він і зігріває, й охолоджує. (Приготована за автентичним рецептом – із великою кількістю спецій, ця страва посилює потовиділення, призводячи до охолодження.)
Мексиканський тортилья-суп
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Особливий мексиканський суп / Фото kwestiasmaku
Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 2 столові ложки олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 морквина;
- шматочок кореня селери;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 200 грамів курячого філе;
- 1 червоний болгарський перець;
- 4 – 5 сушених помідорів;
- 1 літр гарячого бульйону;
- 1 банка консервованих помідорів без шкірки;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 1 банка консервованої червоної квасолі;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- 2 столові ложки петрушки;
- спеції: 2 чайні ложки паприки, ¼ чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки меленого кмину, сіль;
- 6 готових тортилій;
- сметана для подачі.
Приготування:
- У широкій каструлі обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю.
- Додати дрібно натертий часник і тертку - моркву і селеру, натерті на більшу сітку.
- Смажити, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин.
- Додайте вершкове масло й нарізане дрібними кубиками куряче філе. Приправте його дрібкою солі, перцю і додайте всі спеції.
- Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додайте нарізаний кубиками перець і готуйте 2 хвилини, при необхідності додайте ще олії.
- Додайте нарізані в’ялені помідори.
- Влийте гарячий бульйон і доведіть до кипіння.
- Додайте попередньо змішані консервовані помідори, перемішайте й готуйте близько 10 хвилин без кришки або під відкритою кришкою.
- Додайте осушену кукурудзу та консервовану квасолю (злегка промиту на ситі), перемішайте й варіть близько 10 хвилин.
- Додайте петрушку і, помішуючи, готуйте 1 – 2 хвилини.
- Приготуйте кукурудзяну соломку. У сковороду середнього розміру налийте олії. Нагрійте на помірному вогні, але олія не має диміти. Покладіть у сковороду тортилью, нарізану соломкою, і смажте до золотавого кольору приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
- Розлийте суп по тарілках і прикрасьте сметаною та соломкою з тортилій.