Джеймі Олівер поділився рецептом запеченої картоплі в духовці та чотири варіанти начинки – з тунцем, квасолею та сиром, овочеву, з беконом і цибулею, які легко і швидко ви можете приготувати вдома.

Читайте також Як приготувати картоплю по-селянськи у духовці: рецепт від Євгена Клопотенка

Рецепт печеної картоплі

  1. Ретельно помийте картоплю, просушіть кухонним рушником.
  2. Натріть оливковою олією і сіллю, проткніть картоплю виделкою.
  3. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, викладіть картоплю на деко і запікайте протягом 1-1,5 години, доки картопля не стане зі хрусткою скоринкою зверху та м'якою всередині.
  4. Готову картоплю витягніть з духовки, перекладіть на дошку, розріжте навпіл. Зверху додайте свою улюблену начинку.
  5. Викладіть на тарілку.

Як приготувати начинки

– з тунцем і томатами чері

  1. Помийте, розріжте на 4 частини томати. Помийте зелену цибулю, подрібніть ножем.
  2. У мисці з'єднайте філе тунця з цибулею, додайте томати, змастіть майонезом.
  3. Викладіть начинку у картоплю, зверху задекоруйте руколою.

– з квасолею і сиром

  1. Часник почистіть, подрібніть ножем. Помийте, почистіть, подрібніть ножем перець чилі.
  2. Томати помийте, подрібніть ножем.
  3. У каструлю викладіть квасолю з соусом, додайте часник, перець чилі, томати, паприку, перемішайте, варіть до загустіння декілька хвилин.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Викладіть начинку у картоплю, зверху – тертий сир, задекоруйте гілочкою розмарину.

Читайте також Рецепт домашньої картоплі по-селянськи в духовці: смачна та корисна страва

– овочева начинка

  1. Моркву, яблуко, помийте почистіть, натріть на тертці. Капусту, наріжте соломкою. Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  2. У мисці з'єднайте капусту з морквою, яблуком, додайте цибулю, оливкову олію, корнішони, перемішайте.
  3. Обсмажений фундук, подрібніть ножем.
  4. Викладіть начинку у картоплю, зверху – сир фета та обсмажений фундук.

– карамелізована цибуля з беконом

  1. Цибулю почистіть, подрібніть ножем. Обсмажте на пательні з беконом, додайте чебрець.
  2. Помийте, подрібніть ножем шпинат.
  3. Викладіть начинку у картоплю, зверху – подрібнений шпинат та натуральний йогурт. Смачного!