11 лютого,
13:18
Запечена куряча грудка в горіховому соусі – святковий рецепт до Валентина
Джерело:
Оксана КрецулЩоб здивувати кохану половинку, не обов'язково купувати дорогі подарунки, достатньо приготувати щось власноруч.
Нереально ніжна курочка, запечена у соусі – те, що треба до свята закоханих. Рецепт страви дуже простий, його під силу реалізувати кожному.
Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному
Щоб довершити вечерю, обов'язково прихопіть пляшку ігристого, не забудьте про свічки – вони додадуть атмосферності та романтики.
Рецепт курячого філе з горіхами
- Час: 45 хвилин
- Порції: 2
– 2 курячих філе;
– 300 грамів кокосових вершків, або звичайних;
– 150 грамів моцарели;
– 50 грамів горіхів;
– олія;
– сухий часник;
– масло;
– суміш спецій для курки;
– мелена солодка паприка;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Курку промиваємо, висушуємо паперовими рушничками і очищаємо від плівки та хрящів. З одного боку додаємо солодкої паприки та перцю, з іншого боку – суміш спецій для курки. Робимо грудці масаж, щоб приправи гарно проникли у м'ясо.
- Змішуємо на розігрітій сковороді оливкову олію та масло, обсмажуємо курочку з обох боків. Потім солимо і знову обсмажуємо.
- Перекладаємо курку на деко, поливаємо вершками та додаємо сухий часник, сіль, натертий сир і подрібнені горіхи.
- Накриваємо фольгою і запікаємо 30 хвилин при 180 градусах, потім ще 5 – 8 хвилин без фольги.
- Виймаємо курочку, одразу в соусі нарізаємо на невеличкі скибки і залишаємо там. Подаємо до столу також у соусі.
Смачного!