Запечена молода капуста: рецепт, який зведе з розуму
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаНа ринках вдосталь молодої капусти. Що ж з неї приготувати, якщо свіжі салати вже набридли? Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом!
Безумовно, з ранньої білоголової капусти можна приготувати багато корисних свіжих салатів. Та чи пробували ви запікати її в духовці?
Читайте також Чим замінити сіль: поради шеф-кухаря Клопотенка
Новатор української кухні – Євген Клопотенко поділився рецептом запеченого овоча, який він пропонує подавати з ніжним йогуртовим соусом.
Рецепт запеченої білоголової капусти
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
– білоголова капуста;
– мариновані огірки;
– грецький йогурт;
– гірчиця;
– оливкова олія;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Зніміть з капусти верхні листочки. Розріжте її на 4 частини та викладіть у форму для випікання зрізом догори. Її можна вкрити шаром пергаменту для запікання.
- Рясно полийте капусту оливковою олією та запікайте в духовці 25 – 30 хвилин при 180 градусах.
- Для соусу змішайте 200 грамів густого натурального йогурту, 1 чайну ложку американської гірчиці та 1 чайну ложку французької гірчиці в зернах. Перемішайте інгредієнти для соусу та відкладіть.
- Коли капуста спечеться, трішки охолодіть її, полийте соусом та посипте нарізаними огірками. Чорний мелений перець за бажанням.
Смачного!
Текст публікації Євгена Клопотенка:
Молода капуста у салат – то, звісно, добре, але є і інші способи її їсти. Оно, запекти, наприклад. Нічого ніжнішого та одночасно хрумкого ваш рот ще не бачив. До речі, у цьому рецепті за солоність будуть відповідати мариновані огірки. Це, до речі, певний лайфхак: за браку солі використовувати інші солоні елементики. Але повертаємося до капусти.
Отже, чітко все по діях. Берете молоду капусту, позбуваєтеся верхніх листочків та розрізаєте головку на чверті. Викладаєте у форму розрізами догори, поливаєте олією (у мене оливкова) та печете 25-30 хвилин при 180 градусах. Тим часом готуєте соус: змішуєте 200 г густого натурального йогурту з 1 ч.л. американської гірчиці і 1 ч.л. французької гірчиці у зернах. Потім коли капуста спечеться, то дасте їй трохи охолонути, поллєте соусом та посипте нарізаними маринованими огірками. Перець за смаком. Цьом.