Часто господині готують просто-таки стратегічні запаси олів'є. Тож він стає частиною не лише новорічного меню, а й кількох наступних днів.
Цікаво Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім
Тим часом експерти радять не зволікати з поїданням олів'є. Річ у тім, що в нього дуже короткий термін придатності. Заправлений олів'є зберігає свіжість лише 4 години!
Атрибут новорічного свята / Фото Pinterest
Якщо ж ви хочете зберігати салат більш довгий термін – не потрібно заправляти одразу всю страву. Більш доцільно заправляти лише ті порції, які вирушать на стіл.
Особливо швидко втрачають свіжість огірки та цибулю. Кулінари нагадують – їх варто додавати до страви лише під час заправки.
Смак свята / Фото Pinterest
Зробити зберігання олів'є ще більш довготривалим допоможе окреме зберігання інгредієнтів. Білковмісні продукти краще готувати перед споживанням салату.