Зелений борщ зі щавлем – традиційна українська страва. Основний інгредієнт – щавель, зелена цибуля, петрушка або кріп та круто зварені яйця. Також додають молоду картоплю, моркву та м'ясо. Пісний борщ зазвичай готують під час посту, але ідеально підійде для вегетаріанців.

Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим

У страву не додають буряк. Іноді щавель заміняють салатом, шпинатом або кропивою. Борщ подають зі сметаною.

Як приготувати зелений борщ зі щавлем та яйцем

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2-3
  • Калорійність на 100 грамів: 18,7
  1. Картоплю ретельно помийте, почистіть, наріжте кубиками.
  2. У каструлю з окропом викладіть картоплю, додайте сіль, варіть протягом 20 хвилин.
  3. Моркву помийте, почистіть, наріжте кільцями.

Морква / фото Unsplash

  1. Цибулю почистіть, подрібніть ножем. Обсмажте на розігрітій пательні з олією до золотого кольору.
  2. Окремо у каструлі з окропом відваріть яйця, почистіть, наріжте скибочками.

Відварені яйця/ Фото Pexels

  1. Щавель, петрушку, ретельно помийте, подрібніть ножем.
  2. У каструлю з готовою картоплею, викладіть обсмажену цибулю з морквою, щавель з петрушкою, перемішайте, додайте перець, спеції.
  3. Готовий суп викладіть у тарілку.

Зелений борщ/ Фото Freepik
9. Викладіть у тарілку скибочки відварених яєць. Подавайте зі сметаною та хлібом. Смачного!