6 вересня,
09:52
Зимова консервація: овочеве асорті у банці з помідорів, огірків і перцю
Джерело:
ютуб Смаколики ЮліПогодьтесь, не завжди зручно повідкривати всі банки з консерваціями та тримати їх у холодильнику, коли один день хочеться огірків, а в інший – помідорів. А що, якщо закрутити декілька різних овочів у одній банці? Здається, це чудова ідея!
Неодмінно спробуйте мариновані овочі асорті, адже це не тільки смачна та вигідна закуска до столу, а й зручна заготівля на зиму.
Читайте також Ідеальні сирники: мінімум борошна та цукру
Ви можете нарізати огірки шматочками, якщо вони у вас надто великого розміру, або обирати жовтий, зелений чи червоний солодкий перець. Така консервація буде яскравою окрасою будь-якого столу.
Рецепт маринованих овочів асорті
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– огірки;
– помідори;
– болгарський перець;
– цибуля;
– часник;
– кріп або петрушка;
– чорний перець горошком (5 штук на 1 літрову банку)
– листя хрону та смородини, або вишні.
Для маринаду на 1 літрову банку:
– 1 столова ложка солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 3 столові ложки 9% оцту.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі, з огірків зріжте кінчики, помідори проколіть зубочисткою в місці де була плодоніжка, а солодкий перець наріжте довільними скибками.
- На дно стерилізованих банок викладіть листя, кріп або петрушку, очищені зубчики часнику або цибулі. Зверху помістіть огірки, далі перець та помідори.
- Залийте все окропом по вінця, прикрийте стерилізованими кришками та залишіть на 10 – 15 хвилин.
- Злийте цю воду назад в каструлю та додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння та влийте оцет. Ще раз доведіть до кипіння та залийте ним банки з овочами.
- Закрийте все кришками та переверніть дном догори. Вкутайте закрутки в рушник або ковдру та залишіть до повного охолодження.
Смачного!
Відеорецепт приготування овочевого асорті на зиму: