Знайдено досконалий рецепт: скільки солі потрібно додавати в малосольні огірки
Джерело:
interiaМалосольні огірки – надзвичайно популярна страва на наших столах, особливо у літній період. Це прекрасне доповнення до пікніка чи сімейного обіду.
Мариновані та квашені огірки – це страви зимового періоду, а от малосольними огірками переважно полюбляють смакувати влітку. Секрет ідеальних малосольних огірків – у правильній кількості солі.
Не пропустіть Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини
Малосольні огірки готові до споживання вже через три дні. Вони мають ніжний і хрусткий смак. Огірки з низьким вмістом солі низькокалорійні, тому їх рекомендується їсти на дієті. Хоча тут все залежить від кількості солі, яку ми додаємо для приготування страви.
Правильна кількість солі дуже важлива, оскільки хороші пропорції всіх інгредієнтів гарантують смак і хрусткість цієї закуски. У цьому випадку найкраще підійде нейодована кам’яна або морська сіль. Треба дотримуватися правила: на один кілограм огірків – столова ложка солі та літр води.
Вода повинна бути прохолодною і чистою, без будь-яких добавок. Пам’ятайте про кімнатну температуру, яка впливає на твердість огірків. Також зверніть увагу на відібрані овочі: якщо вони старі та переросли, то для такої страви не годяться.
Рецепт малосольних огірків
Час: 1 година + тиждень
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 гілочка кропу;
- 5 – 6 зубчиків часнику;
- 1 літр води,
- 1 столова ложка солі,
- 1 кілограм огірків.
Приготування:
- Спочатку закип'ятіть солону воду і дайте їй охолонути.
- Огірки ретельно промийте під проточною водою і відріжте хвостики. Корінь хрону поріжте на шматочки.
- На дно банки розкладіть гілочки кропу і кілька шматочків хрону, а також зубчики часнику.
- Залийте огірки готовим розсолом.
- Накрийте кришкою та залиште банку в темному місці: приблизно через тиждень вони будуть готові до споживання.