Курочка теріякі з овочами: зробіть вечерю особливою

10 лютого 2022, 17:03
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Шукаєте ідеальну пару до відвареного рису? Глянцева, ароматна курочка теріякі – те, що треба. Усього 20 хвилин – і ви всією родиною смакуватимете розкішною трапезою.

Соус теріякі до курочки з овочами радимо приготувати вдома. Так буде смачніше!

Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Рецепт курки теріякі

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4


Фото Café delites

Інгредієнти:
– 600 грамів курячих стегон без шкіри та кісток;
– 1 столова ложка олії;
– ¼ склянки соєвого соусу;
– 3 столові ложки цукру;
– 3 столові ложки рисового винного оцту;
– 2 столові ложки мірину (солодкого рисового вина);
– 1 столова ложка кунжутної олії;
– 2 чайні ложки подрібненого часнику;
– зелена цибуля;
– 4 склянки суцвіть броколі;
– 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю, змішана з 2 чайними ложками води.

Приготування:

  1. Наріжте м'ясо довільним чином.
  1. Розігрійте олію у великій сковороді та обсмажте в ній курку.


Фото Café delites

  1. Окремо змішайте соєвий соус, цукор, оцет, мірин та кунжутну олію.
  1. Додайте до м'яса часник, обсмажте до легкого аромату (30 секунд).
  1. Влийте соус і варіть, помішуючи, до загустіння (2 – 3 хвилини).


Фото Café delites

  1. Додайте попередньо пригототовану на парі броколі й усе перемішайте.


Фото Café delites

  1. Готову курочку теріякі посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею й подавайте з рисом.

Смачного!