Зупа з пшоном, лисичками – цікавий варіант рідкої першої страви для всієї родини. Гриби можна використовувати як свіжі, так і морожені чи сушені.

Читайте також Всі проситимуть ще: три рецепти салатів до святкового столу

Рецепт розрахований на велику порцію. Таку зупу можна готувати на кілька днів, вона добре зберігається в холодильнику.

Рецепт пшоняної зупи з грибами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Приготування:

  • Моркву, цибулю, корінь петрушки і селери миємо, очищуємо та підсмажуємо на сухій сковорідці.
  • Доводимо до кипіння три літри води. Додаємо обсмажені овочі та варимо їх на малому вогні приблизно 30 хвилин. В кінці додаємо спеції. Охолоджуємо, проціджуємо розсіл. Має вийти 2,5 літри овочевого бульйону.
  • Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і обсмажуємо до м’якості на кількох ложках олії або масла. В кінці додаємо помиті лисички, обсмажуємо помішуючи до моменту, коли рідина з грибів випарується і вони почнуть злегка засмажуватися.
  • В овочевий розсіл додаємо промите пшоно, порізану картоплю, і через 7 – 10 хвилин після того як закипить – засмажку з цибулі, моркви і лисичок.
  • Ще через 5 хвилин, як закипить – вливаємо молоко, розбовтане з борошном і соком лимона. Доводимо до кипіння, додаємо дрібно посічену зелень, додаємо ще за потреби спеції і вимикаємо. Даємо трошки настоятися.

Смачного!