Щоб трішки полегшити вам роботу з вибором страв на Святвечір, 24 канал дібрав 12 пісних страв, які зазвичай готують в Україні.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Якщо поцікавитися з чого розпочинати Святвечір, то тут є кілька популярних варіантів. У одних сім'ях першою їдять кутю, в інших – борщ. Обов'язковими атрибутами, які повинні бути на столі є свічка, плетенка. Жоден Святвечір перед Різдвом Христовим не обійдеться без пампухів, вареників, голубців.

Оскільки м'ясного не подають, риба стає королевою столу: канапки зі шпротів, оселедець, смажений судак чи хек.

12 страв на український Святвечір

  • Узвар


Узвар / Фото Вечірній Київ

  • Борщ з пампушками та часником

  • Вареники з картоплею

  • Вареники з вишнею

  • Гречаний пиріг

Яворівський пиріг / Фото Пані Стефа

  • Голубці з морквою та рисом

  • Смажена риба

  • Оселедець

  • Мариновані гриби

  • Кутя


Кутя / Фото Домашні рецепти

  • Пампухи з рожою

  • Медівник

Також за давньою традицією, окрім традиційних 12 страв, на кожен кут столу кладуть часник, аби прогнати нечисту силу та вберегти родину від біди.