Оладки – це завжди смачно й швидко, а якщо вони з кабачків, то ще й корисно. До речі, щоб мінімізувати використання олії, печіть оладки на сковорідці з антипригарним покриттям.
Читайте також Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими гастрономічними візитівками
Сім секретів смачних оладок з кабачків
- Молоді кабачки не обов'язково чистити від шкірки, адже вона доволі м'яка. Чим старіший кабачок, тим товстішою буде його шкірка. Це ж стосується і насіння.
- Кабачок – водянистий овоч, тому його краще натирати на грубій тертці. Обов'язково відіжміть масу руками, щоб злити зайвий сік. Ваше тісто на оладки не буде розпадатися, а готова страва матиме хрумку скоринку.
- Якщо натерти кабачок дуже дрібно, він виділить ще більше соку і тісто вийде рідким, але більш однорідним. Якщо вам подобається така консистенція оладок – сміло можете так готувати. Щоправда, борошна піде в рази більше.
- Тісто на оладки повинне бути доволі густим та без грудочок.
- Додавати сіль краще в готове тісто, безпосередньо перед обсмажуванням.
- Перш ніж готувати оладки добряче розігрійте сковорідку з олією, а тісто викладайте по одній столовій ложці.
- Оладки можна готувати в духовці. Для цього викладіть на деко шар пергаменту для випікання, розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте страву протягом 10 – 15 хвилин. Переверніть на інший бік та випікайте ще 5 – 7 хвилин.
Рецепт оладок з кабачка та яблук
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Микола Люлько та його дружина / Фото зі сторінки кухаря
Приготування:
- Натріть кабачки та яблуко на грубій тертці.
- Змішайте з рештою інгредієнтів та перемішайте до однорідної консистенції.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте оладки з обох сторін, або запечіть їх в духовці. Смачного!