У сезон абрикосів варто заготувати особливу консервацію на зиму. Така закрутка смачна універсальна та не потребує консервантів.
До теми Густе, немов смола: старовинний перепис варення зі смородини
Варення з абрикосів
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Чудовий вигляд та смак / Фото unsplash
Приготування:
- Вимийте абрикоси та обсушіть їх.
- Розріжте плоди навпіл і видаліть кісточки. Відкладіть частину найбільш твердих фруктів — їх додасте в кінці варіння, щоб у готовому варенні залишилися шматочки фруктів.
- Якщо хочете, щоб варення було ніжнішим, зніміть шкірку з абрикосів. Полегште цей процес, ошпаривши фрукти окропом — після цього шкірка зніметься без проблем.
- Всипте в каструлю цукор, додайте абрикоси та лимонний сік. Перемішайте все. Лимонний сік запобігатиме потемнінню фруктів під час варіння.
- Варіть суміш на повільному вогні, поки абрикоси не розваляться, а сироп не стане склоподібним. Потім додайте в каструлю раніше відкладені фрукти. Щоб уникнути підгорання, регулярно помішуйте густу масу.
- Розлийте гаряче абрикосове варення по стерилізованих банках і пастеризуйте їх протягом 30 хвилин.