У сезон абрикосів варто заготувати особливу консервацію на зиму. Така закрутка смачна універсальна та не потребує консервантів.

До теми Густе, немов смола: старовинний перепис варення зі смородини

Варення з абрикосів

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Як приготуватив варення з абрикосів
Чудовий вигляд та смак / Фото unsplash

Приготування:

  1. Вимийте абрикоси та обсушіть їх.
  2. Розріжте плоди навпіл і видаліть кісточки. Відкладіть частину найбільш твердих фруктів — їх додасте в кінці варіння, щоб у готовому варенні залишилися шматочки фруктів.
  3. Якщо хочете, щоб варення було ніжнішим, зніміть шкірку з абрикосів. Полегште цей процес, ошпаривши фрукти окропом — після цього шкірка зніметься без проблем.
  4. Всипте в каструлю цукор, додайте абрикоси та лимонний сік. Перемішайте все. Лимонний сік запобігатиме потемнінню фруктів під час варіння.
  5. Варіть суміш на повільному вогні, поки абрикоси не розваляться, а сироп не стане склоподібним. Потім додайте в каструлю раніше відкладені фрукти. Щоб уникнути підгорання, регулярно помішуйте густу масу.
  6. Розлийте гаряче абрикосове варення по стерилізованих банках і пастеризуйте їх протягом 30 хвилин.