Абрикоси – це не тільки смачний перекус влітку, чи ідеальний продукт для зимової консервації. З них також готують неймовірно смачні та оригінальні пироги.

Читайте також "Легко!" на кухні, смачно на столі: готуємо швидкі страви з улюбленими нагетсами

Франжипан – це горіховий крем, маса для начинок чи тортів. Він додає цьому пирогу особливого горіхового смаку, який автор готує з мигдалевого борошна.

Рецепт абрикосового пирога

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Для приготування тіста вершкове масло збиваємо з яйцем та цукром, додаємо борошно. Тісто ставимо в холодильник на 30 хвилин охолонути.
  • Потім розкачуємо на пергаменті тоненьким шаром коло діаметром 26 сантиметрів, вирізаємо прямо за формою.
  • Робимо виделкою проколи і випікаємо при температурі 175 градусів 15 хвилин до рум’яності.
  • Для франжипану вершкове масло кімнатної температури збиваємо з яйцями та цукром, поки цукор не розчиниться (суміш виглядає як розшарована – не хвилюйтеся).
  • Додаємо мигдалеве борошно, коньяк і все поміщаємо на вже випечений шар тіста.
  • Зверху кладемо абрикосові дольки і злегка занурюємо їх у франжипан.
  • Випікаємо 28 хвилин при температурі 185 градусів.
  • Подавати пиріг можна теплим, можна зі збитими вершками, а можна ще замість абрикосів брати сливу – це теж дуже смачно.

Смачного!