Альтернатива мангала: як вдома приготувати курячий шашлик, щоб усім посмакувало
Складно уявити собі літо без запікання шашлику на природі. Проте це не означає, що смачне м'ясо не можна приготувати в домашніх умовах.
Тож якщо погода зіпсувала ваші плани на відпочинок просто неба, не засмучуйтесь. Адже смачну мариновану курочку зі скоринкою ви можете приготувати і вдома, інформує 24 Канал.
До теми Свято навіть у будній день: 3 небанальні рецепти з курячих ковбасок
Зробити це легко, якщо обирати продукцію ТМ "Наша Ряба Апетитна". У лінійці бренду представлена свіжомаринована курочка на будь-який смак. Гостра, пікантна або ж із солодкуватим маринадом: виробник подбав, щоб кожен знайшов свою улюблену страву. Зокрема, курячий шашлик є у двох смаках – "Зелень та цибуля" і "Томат та базилік".
Це добірне м'ясо від ТМ "Наша Ряба Апетитна" ідеально підійде як для відпочинку на природі, так і для приготування вдома. Необхідно тільки обрати найбільш зручний спосіб, розкрити упаковку та відправити запікатись у духовку чи на пательню.
А щоб страва вдома смакувала по-особливому, пропонуємо використати нестандартний рецепт, а саме – запікання в банці. Цей спосіб приготування звучить дещо незвично і складно, проте запевняємо: все дуже просто, а м'ясо вийде надзвичайно соковитим, ніжним і запашним. Якщо ж ви надаєте перевагу кулінарній класиці – ділимось також покроковим рецептом, як приготувати смачну курятину на пательні.
Рецепт шашлику на пательні
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Готуємо курячий шашлик на пательні / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– курячий шашлик "Зелень та цибуля" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів міксу салату;
– 2 помідори;
– 1 огірок;
– 3 столові ложки оливкової олії (2 – для смаження, 1 – для салату);
– сіль до смаку;
– шпажки.
Приготування:
Розігріваємо олію на пательні. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки та обсмажуємо страву до готовності, упродовж 15 – 20 хвилин.
У глибокому посуді змішуємо мікс салату з нарізаними огірками та помідорами. Заправляємо все олією, присмачуємо сіллю та перемішуємо.
Подаємо курячий шашлик разом із салатом.
Соковитий шашлик з овочами, запечений у банці
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 4
Як приготувати шашлик у банці / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– курячий шашлик з м'яса стегна "Томат і базилік" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 4 печериці;
– 1 червоний солодкий перець;
– 1 жовтий солодкий перець;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– шпажки;
– 3-літрова банка.
Приготування:
Нарізаємо солодкі перці довільними грубими шматками, печериці – скибками, а цибулю – кільцями.
Нанизуємо на шпажки курячий шашлик, чергуючи м'ясо з овочами. Збризкуємо його олією.
Викладаємо шашлики у 3-літрову банку так, аби шпажки не виглядали з неї, а мʼясо не торкалося скла. Наливаємо 1 – 2 сантиметри води.
Накриваємо банку фольгою, робимо невеликий отвір у ній. Відправляємо у холодну духовку та після цього виставляємо температуру в 190 градусів: таким чином банка поступово розігріватиметься і не лусне.
Готуємо курячий шашлик упродовж 1 години.
Подаємо страву з улюбленим соусом. За бажанням курячий шашлик можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею та полити соком лимона.
Смачного!