Рецептом із читачами поділилася українська кондитерка Катерина Пєскова.

Читайте також Рецепти для посиденьок із друзями

Обов'язково приготуйте цей хліб-кекс удома й подавайте його до сніданку або на десерт після обіду.

Рецепт бананового хліба

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 8


Банановий хліб / Фото Катерини Пєскової

Приготування:

  1. В сотейнику розтопіть 35 грамів цукру та доведіть до консистенції карамелі.
  1. Наріжте 135 грамів бананів та додайте до карамелі.


Приготування випічки / Фото Катерини Пєскової

  1. Швидко перемішайте банани з карамеллю, вони повинні трішки "розтанути".
  1. Влийте ром до бананів та випарте алкоголь. Охолодіть масу.
  1. М'яке вершкове масло змішайте зі 120 грамами цукру до білої пухнастої маси.


Приготування випічки / Фото Катерини Пєскової

  1. Додайте охолоджені банани.
  1. Додайте до маси яйця кімнатної температури та збийте всі інгредієнти.


Приготування випічки / Фото Катерини Пєскової

  1. Додайте просіяне борошно та розпушувач, обережно перемішайте тісто силіконовою лопаткою.


Приготування випічки / Фото Катерини Пєскової

  1. Додайте нарізаний банан та перемішайте.
  1. Вкрийте форму для випікання хліба пергаментом, бортики змастіть вершковим маслом.


Приготування випічки / Фото Катерини Пєскової

  1. Вилийте тісто в форму та розрівняйте.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте банановий хліб протягом 40 хвилин.
  1. Готову випічку посипте цукровою пудрою. Смачного!

Текст публікації Катерини Пєскової:

"Банановый хлеб" или "банановый кекс", кому как нравится.
Я утеплилась в уютный свитер и приготовила рецепт от которого веет теплом и приближением Нового года.

Ингредиенты:

Сахар(1) - 35 г
Бананы (1)- 135 г
Ром - 15 г
Сахар(2)- 120 г
Сливочное масло - 135 г
Яйца - 3 шт.
Мука - 145 г
Разрыхлитель - 6 г
Бананы (2) - 100 г

1. В сотейнике топим 35 г сахара (1) доводим до состояния карамели (янтарного цвета) добавляем нарезанные бананы (1) 135 г. Быстро перемешиваем, даём бананам разойтись и на большом огне вливаем ром, когда алкоголь испариться, даем смеси остыть.
2. Взбиваем мягкое сливочное масло и сахар (2)120 г до белой и пышной массы.
3. Добавляем остывшие бананы.
4. Яйца (не холодные, 18-20 градусов) добавляем в нашу смесь и взбиваем.
5. В конце добавляем просеянную муку и разрыхлитель, аккуратно примешиваем силиконовой лопаткой.
6. Можно добавить свежий банан нарезаный дольками.
7. Форму застилаем пергаментом и переливаем кекс.
8. Выпекаем 40 минут при 180 градусах в заранее разогретой духовке( до готовности).
9. Присыпаем сахарной пудрой.