Баниця – національна болгарська страва. Традиційно пиріг готують з бринзою, молоком або йогуртом. Smachno News підготував три рецепти пирога з броколі, бринзою і шпинатом, який ви з легкістю приготуєте вдома.

Читайте також Аранчині – рецепт смачних рисових кульок з м'ясом від Марко Черветті

Пиріг з броколі

Баниця з броколі

  1. Для приготування начинки почистіть цибулю, подрібніть ножем, помийте броколі, наріжте на суцвіття. Сир натріть на грубій тертці.
  2. Для приготування соусу у тарілці збийте яйця, додайте молоко, ретельно перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на дві частини, розкатайте. Форму вистеліть пергаментом, на дно викладіть корж, зверху викладіть броколі, сир, цибулю, додайте соус, зверху викладіть другий корж, змастіть розтопленим вершковим маслом. Відправте пиріг запікатись у духовку на 25 хвилин до готовності.

Пиріг з бринзою

Баниця з бринзою

  1. Почистіть цибулю, наріжте скибочками. Кріп, петрушку подрібніть ножем. Бринзу натріть на грубій тертці.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на дві частини, розкатайте. Форму вистеліть пергаментом, на дно викладіть корж, зверху викладіть сир, цибулю, додайте йогурт, кріп, петрушку, зверху викладіть другий корж, змастіть розтопленим вершковим маслом. Відправте пиріг запікатись у духовку на 30 хвилин до готовності.

Пиріг зі шпинатом

Баниця зі шпинатом

  1. Помийте шпинат, подрібніть ножем. Почистіть цибулю, наріжте скибочками. Петрушку подрібніть ножем. Бринзу натріть на грубій тертці.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на дві частини, розкатайте. Форму вистеліть пергаментом, на дно викладіть корж, зверху викладіть шпинат, сир, цибулю, додайте йогурт, петрушку, зверху викладіть другий корж, змастіть розтопленим вершковим маслом. Відправте пиріг запікатись у духовку на 35 хвилин до готовності. Смачного!