Одним із найпопулярніших соусів французької кухні є бер блан. Його основа – це вершкове масло, звідки й назва соусу.
Читайте також Готуй без напруги: страви з курятини, на які знадобиться до 25 хвилин
Французькі шеф-кухарі готують його одразу великими порціями з кілограма масла, ми ж пропонуємо зупинитися на двох порціях.
Він ідеально пасує до печеної картоплі, смаженої риби чи овочів, таких як спаржа чи стручкова квасоля.
Рецепт соусу Бер блан
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2
Приготування:
- Нарізаємо дрібними кубиками цибулю. Перекладаємо у маленький сотейник та вливаємо оцет і вино. Випарюємо на повільному вогні, щоб залишилася 1 столова ложка соусу.
- Нарізаємо холодне масло кубиками та по одному додаємо до цибулі. Помішувати ложкою чи лопаткою не можна, використовуйте тільки рухи сотейником.
- Солимо та перчимо соус.
- Для подачі його можна процідити, або залиши як є.
- Якщо соус розшарувався, додайте ще холодного масла, або трішки вершків та перебийте блендером.
Смачного!