Бер-нуазет – це масло з горіховим ароматом, яке виходить при нагріванні звичайного вершкового масла до 140 – 144 градусів, коли його "рідка" фракція перетворюється на коричневий осад. Іншими словами, це топлене масло яке термічно обробили.

Читайте також Яке дитяче харчування обрати для свого малюка: переваги бренду "КоКо" від "Наша Ряба"

Також існує однойменний соус, який готується з додаванням цього масла. На маслі бер-нуазет готують різноманітні овочі, прикрашають ним вишукані страви з риби чи м'яса. Завдяки його особливому горіховому аромату, будь-яка страва одразу набуває розкішних ноток.

Рецепт бер-нуазет від Гордона Рамзі

  • Час: 5 хвилин

Приготування:

  • У сотейнику повільно розтопіть несолене вершкове масло. Прогрівайте його доти, доки воно не почне темніти.
  • Зніміть з вогню та залишіть його на 1 хвилину. Акуратно перелийте масло в жаростійку миску. Слідкуйте, щоб не потрапив осад.


Масло Бер-нуазет / Фото James Martin Chef

  • Випічка з таким маслом набуває особливого, дуже приємного аромату. Також його можна додавати до риби, м'яса чи овочів.

Смачного!