Класичне тісто для печива готують з вершкового масла, борошна, харчової соди, цукрової пудри, яєць з додаванням рому та випікають у спеціальній формі з фігурним поглибленням морських гребінців.
Цікава історія походження печива пов'язана з ім'ям титулярного короля Польщі й останнього герцога Лотарингії – Станіслава Лещинського. 1755 року під час приготувань до урочистого обіду у своєму замку в Коммерсі, йому повідомили, що кухар звільнився і не приготував десерту. Служниця Мадлен Польм'є запропонувала приготувати печиво за рецептом своєї бабусі. Десерт назвали на честь служниці.
Це ароматне печиво з лимонною цедрою та глазур'ю сподобається усій вашій родині.
Читайте також Смачне кукурудзяне печиво: домашній рецепт
Рецепт печива
- Ретельно помийте лимони, натріть цедру на грубій тертці, вичавіть сік.
- У каструлі розтопіть вершкове масло на маленькому вогні.
- У мисці з'єднайте яйця з цукровою пудрою, додайте ванільний цукор, збийте міксером протягом п'яти хвилин. Далі – додайте борошно, сіль, розпушувач, цедру, лимонний сік, перемішайте силіконовою лопаткою, влийте вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції. Закрийте харчовою плівкою, відправте у холодильник.
- Для приготування глазурі у мисці з'єднайте лимонну цедру з цукровою пудрою, перемішайте, додайте лимонний сік, перемішайте до однорідної консистенції.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто.
- Розігрійте духовку до температури 165 градусів, відправте запікатись протягом 10-15 хвилин до золотого кольору.
- Дістаньте з духовки, залиште для охолодження, змастіть глазур'ю.
- Викладіть печиво на тарілку. Смачного!