Класичне тісто для печива готують з вершкового масла, борошна, харчової соди, цукрової пудри, яєць з додаванням рому та випікають у спеціальній формі з фігурним поглибленням морських гребінців.

Цікава історія походження печива пов'язана з ім'ям титулярного короля Польщі й останнього герцога Лотарингії – Станіслава Лещинського. 1755 року під час приготувань до урочистого обіду у своєму замку в Коммерсі, йому повідомили, що кухар звільнився і не приготував десерту. Служниця Мадлен Польм'є запропонувала приготувати печиво за рецептом своєї бабусі. Десерт назвали на честь служниці.

Це ароматне печиво з лимонною цедрою та глазур'ю сподобається усій вашій родині.

Читайте також Смачне кукурудзяне печиво: домашній рецепт

Рецепт печива

  1. Ретельно помийте лимони, натріть цедру на грубій тертці, вичавіть сік.
  2. У каструлі розтопіть вершкове масло на маленькому вогні.
  3. У мисці з'єднайте яйця з цукровою пудрою, додайте ванільний цукор, збийте міксером протягом п'яти хвилин. Далі – додайте борошно, сіль, розпушувач, цедру, лимонний сік, перемішайте силіконовою лопаткою, влийте вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції. Закрийте харчовою плівкою, відправте у холодильник.
  4. Для приготування глазурі у мисці з'єднайте лимонну цедру з цукровою пудрою, перемішайте, додайте лимонний сік, перемішайте до однорідної консистенції.
  5. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто.
  6. Розігрійте духовку до температури 165 градусів, відправте запікатись протягом 10-15 хвилин до золотого кольору.
  7. Дістаньте з духовки, залиште для охолодження, змастіть глазур'ю.
  8. Викладіть печиво на тарілку. Смачного!