Рецепт українського борщу зі свининою та незвичні інгредієнти, які до нього додають

1 липня 2022, 15:30
Читать новость на русском

На 5-у позачерговому засіданні комітету Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини борщ офіційно визнали українським. Щоб відсвяткувати цю подію, ми пропонуємо приготувати не що інше, як борщ!

Борщ – традиційна страва української кухні. Також борщ визнали українським та внесли до нематеріально спадщини ЮНЕСКО, яка потребує охорони. 

Читайте також Борщ – наш: ЮНЕСКО визнав його українською стравою, а не російською

До складу класичного рецепта першої страви входять: буряк, цибуля, морква, капуста, м'ясо, помідори, зелень та часничок.  Та чи готові ви до експериментів? У різних частинах України місцеві гурмани додають до борщу свої оригінальні інгредієнти, від яких традиційна страва стає з пікантною та ще більше оригінальною.

Якщо про борщ з кропивою ми чули, або навіть куштували, то з молоком чи грушею цю страву важко уявити.

Незвичні інгредієнти до борщу:

  • сухофрукти;
  • квас (житнє пиво);
  • яблука;
  • ягоди;
  • риба (карась, оселедець);
  • кропива;
  • груша;
  • грибами;
  • вишневий сік;
  • мариновані огірки;
  • молоко.

Що б ви не додали до класичного рецепта, борщ завжди залишатиметься українським та найсмачнішим!

Читайте також Сталася історія, – Клопотенко бурхливо відреагував на борщ в ЮНЕСКО

Існує багато рецептів борщу. У кожної господині він свій, особливий, рідний та надзвичайно смачний. Ми підготували для вас рецепт борщу зі свининою, він легкий у приготуванні та смакує, як у бабусі.

Рецепт борщу зі свининою

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 5 – 6


Борщ / Фото Гастроном

Інгредієнти:
 – 400 – 500 г свинини;
 – 1 цибулина;
 – 3 – 4 морквини;
 – 6 помідорів;
 – 3 – 4 буряки;
 – 1/3 білокачанної капусти;
 – 3 картоплини;
 – лавровий лист;
 – сіль на ваш смак;
 – чорний мелений перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Цибулю наріжте кубиком, моркву натріть на тертці. Викладіть на сковороду та обсмажте на олії до готовності.
  2. Наріжте м'ясо середніми шматками та обсмажте на олії до рум'яної скоринки. Перекладіть свинину в каструлю, залийте водою та відварюйте 40 хвилин. Не забудьте додати лавровий лист.
  3. Картоплю поріжте на невеликі шматочки. Капусту дрібно нашинкуйте. Коли м'ясо звариться додайте картоплю, засмажку та капусту.
  4. Коли картопля та капуста зваряться, додайте в каструлю нарізані помідори без шкірки та варіть ще 15 хвилин.
  5. Почистіть буряк від шкірки. Натріть на тертці та додайте до борщу. Як тільки він почне кипіти, одразу вимкніть вогонь під стравою.
  6. Додайте спеції на ваш смак та дрібно нарізану зелень.
  7. Вичавіть часник через прес, перемішайте борщ та накрийте кришкою. Зніміть з плити.
  8.  Подавайте борщ зі сметаною та посипавши зеленню. Смачного!