Українська тренерка Наталі Савюк підготувала для своїх читачів підбірку смачних страв з брюссельської капусти, які прийдуть до смаку кожному.

Читайте також Корисний батончик снікерс без цукру: рецепт від тренера

Брюссельська капуста надзвичайно корисна для людського організму, проте не всі вмію її правильно готувати та поєднувати з іншими продуктами. Щоб полегшити вам завдання у пошуку смачного та швидкого рецепта з цього продукту, Наталі Савюк підготувала аж три страви: брюссельська капуста з курятиною, з часником та з нутом.

Обирайте рецепт, який вам до смаку та гайда готувати разом!

Запечена брюссельська капуста з курятиною

Страва з брюссельської капусти та курятини / інстаграм Наталі Савюк

  1. У каструлі відваріть брюссельську капусту, краще трішки посолити воду. 10 хвилин буде достатньо, далі зцідіть воду та відкиньте її на друшляк.
  2. Курятину та цибулю наріжте шматочками та обсмажте на розігрітій сковорідці з оливковою олією.
  3. У форму для запікання викладіть м’ясо і капусту.
  4. У окремій мисці змішайте йогурти, гірчицю та спеції, перемішайте та залийте з цим соусом капусту з курятиною.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 20 хвилин. Смачного!

Хрустка брюссельська капуста

Страва з брюссельської капусти та часнику / інстаграм Наталі Савюк

  1. Розріжте капусту навпіл та відваріть у підсоленій воді 6 хвилин.
  2. Розігрійте сковорідку з оливковою олією, додайте базилік та смажте його протягом 2 хвилин. Далі додайте зубчики часнику та обсмажуйте ще 1 хвилину.
  3. Додайте на сковорідку капусту та обсмажуйте протягом 3 – 4 хвилин постійно перемішуючи. Посоліть страву на ваш смак та посипте чорним меленим перцем. Смачного!

Брюссельська капуста з нутом

Страва з брюссельської капусти та нуту / інстаграм Наталі Савюк

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Відваріть нут до готовності. Брюссельську капусту відваріть у підсоленій воді протягом 3 хвилин.
  3. Додайте брюссельську капусту і нут у форму для випічки разом з цибулею нарізаною шматочками.
  4. Полийте овочі оливковою олією, посипте спеціями та перемішайте.
  5. Випікайте страву 25 хвилин доки капуста не почне зарум'янюватися.
  6. Перед подачею до столу посипте страву дрібно нарізаною свіжою зеленню кінзи або петрушки. Смачного!