Українська тренерка Наталі Савюк підготувала для своїх читачів підбірку смачних страв з брюссельської капусти, які прийдуть до смаку кожному.
Читайте також Корисний батончик снікерс без цукру: рецепт від тренера
Брюссельська капуста надзвичайно корисна для людського організму, проте не всі вмію її правильно готувати та поєднувати з іншими продуктами. Щоб полегшити вам завдання у пошуку смачного та швидкого рецепта з цього продукту, Наталі Савюк підготувала аж три страви: брюссельська капуста з курятиною, з часником та з нутом.
Обирайте рецепт, який вам до смаку та гайда готувати разом!
Запечена брюссельська капуста з курятиною
Страва з брюссельської капусти та курятини / інстаграм Наталі Савюк
- У каструлі відваріть брюссельську капусту, краще трішки посолити воду. 10 хвилин буде достатньо, далі зцідіть воду та відкиньте її на друшляк.
- Курятину та цибулю наріжте шматочками та обсмажте на розігрітій сковорідці з оливковою олією.
- У форму для запікання викладіть м’ясо і капусту.
- У окремій мисці змішайте йогурти, гірчицю та спеції, перемішайте та залийте з цим соусом капусту з курятиною.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 20 хвилин. Смачного!
Хрустка брюссельська капуста
Страва з брюссельської капусти та часнику / інстаграм Наталі Савюк
- Розріжте капусту навпіл та відваріть у підсоленій воді 6 хвилин.
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією, додайте базилік та смажте його протягом 2 хвилин. Далі додайте зубчики часнику та обсмажуйте ще 1 хвилину.
- Додайте на сковорідку капусту та обсмажуйте протягом 3 – 4 хвилин постійно перемішуючи. Посоліть страву на ваш смак та посипте чорним меленим перцем. Смачного!
Брюссельська капуста з нутом
Страва з брюссельської капусти та нуту / інстаграм Наталі Савюк
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Відваріть нут до готовності. Брюссельську капусту відваріть у підсоленій воді протягом 3 хвилин.
- Додайте брюссельську капусту і нут у форму для випічки разом з цибулею нарізаною шматочками.
- Полийте овочі оливковою олією, посипте спеціями та перемішайте.
- Випікайте страву 25 хвилин доки капуста не почне зарум'янюватися.
- Перед подачею до столу посипте страву дрібно нарізаною свіжою зеленню кінзи або петрушки. Смачного!