Ці булочки можна начиняти будь-чим. Окрім цього, симіти чудово смакують самотужки.
Варто спробувати Шедевр турецької кухні: здивуйте рідних справжнім Адана-кебабом – автентичний рецепт
Симіти з кунжутом – простий рецепт
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
Приготування:
- В теплій воді розчиніть цукор та дріжджі. Додайте олію, сіль і просіяне борошно.
- Добре вимішайте тісто приблизно 3 – 4 хвилини. Далі розділіть його на 4 рівні частини та сформуйте невеликі ковбаски.
- Тісто трохи змастіть олією, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 30 хвилин.
- Тим часом на сухій пательні обсмажте кунжут до золотистості, а мед змішайте з водою.
- Тісто скрутіть в джгут довжиною приблизно 50 – 60 сантиметрів. Складіть його навпіл і закрутіть, трохи притиснувши по всій довжині, щоб тісто не розкрутилось. Сформуйте кільце і добре защепіть край.
- Змочіть бублик з обох сторін в медовій воді, обваляйте в кунжуті та викладіть на пергамент.
- Накрийте симіти рушником і залиште на 15 хвилин, після чого трохи їх розтягніть, збільшивши діаметр, і знову залиште на 5 – 10 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте туди деко з водою.
- Відправте симіти випікатись на 25 – 35 хвилин. Готові бублики можна розрізати навпіл і покласти туди будь-яку начинку.