Готуйтесь до зими вчасно: рецепт розкішного варення з черешень
29 травня 2024,
20:59
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaНастає сезон черешень і час для перших зимових заготівель. Спробуйте приготувати фантастично смачне варення за нашим простим рецептом.
Щоб черешні не було в баночці самотньо, додайте волоські горіхи. Вони нададуть варенню особливого аромату.
Варто спробувати Як у бабусі: готуємо розкішні вареники з вишнями та полуницею
Варення з черешень
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
– 1 кілограм цукру;
– 1 кілограм черешень;
– 200 мілілітрів води;
– 150 грамів волоських горіхів;
– стручок ванілі.
Приготування:
- Черешні добре помийте, обсушіть та видаліть кісточки.
- Налийте у каструлю воду, додайте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть 10 – 15 хвилин на повільному вогні.
- Волоські горіхи почистьте від шкаралупи, залийте окропом і залиште на 20 – 30 хвилин. Далі вийміть їх і наріжте невеликими шматочки. Нафаршируйте горіхами черешню.
- Покладіть черешню у сироп, який заздалегідь зніміть з вогню і залиште при кімнатній температурі на добу.
- Через добу поставте каструлю знову на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 40 – 60 хвилин до готовності. Варення має повільно кипіти. За 10 хвилин до закінчення додайте розрізаний навпіл стручок ванілі.
- Розлийте варення у чисті стерилізовані банки, закатайте металевими кришками, переверніть і вкутайте до повного остигання. Зберігайте банки у прохолодному місці.